Évértékelő Arany Lászlóval, 4. rész

4/4. rész

Az őszi szezonhoz hasonlóan a tavaszi pontvadászat után is beszélgetésre, értékelésre invitáltam vezetőedzőnket, amelyben már a második félév mellett az egész 2011-2012-es idény is terítékre került.

– Mikor kezdődik a felkészülés az őszi szezonra?

– Július 5.-én, csütörtökön. Addig az első két hét teljes pihenő lesz a játékosok számára, majd 06.25.-től mindenki egyéni edzésterv szerint fog már készülni, hogy az alapozást ne egy leeresztett állapotból kezdjük majd meg. Egy hathetes felkészülés lesz, s már alakul az edzőmérkőzések programja is. NBIII-asnál alacsonyabb osztályú csapatokkal nem tervezünk meccseket. Elsősorban erősebb NBII-es, NBI-es, román első-, másodosztályú csapatokkal kívánunk megmérkőzni. Ugyanis a komolyabb ellenfelek ellen jönnek elő a hibák, amelyeket aztán javítanunk kell. Augusztus első napjaiban tervezünk egy rövid felcsúti edzőtábort, ahol a négy nap alatt három felkészülési mérkőzésünk is lesz. A Győri ETO II és BKV Előre elleni meccs már biztos, míg a harmadik ellenfél kiléte még nem ismert, szervezés alatt van. Tavaly nyáron, Hajdúszoboszlón voltunk egy többcsapatos nagyon jó tornán, ahol módunk volt a sok próbajátékost tesztelni, s a maradókat jobban megismerni, de az idei meghívással, azt megköszönve, nem kívántunk élni, mert most már teljesen más stádiumban van a csapatunk. (ez a torna amúgy most Nyírbátorban lesz)

– A felkészülés kezdetére elkészül a salakpálya helyén egy kis-, a Göcsön pedig egy nagyméretű füvespálya. Ezeket tervezitek használni?

– Természetesen. Azt hiszem, hogy például a Göcsre mi fogunk kijárni.

– Így befejezésként, van, amiről nem kérdeztelek, de szeretnéd elmondani?

– Két dolgot feltétlenül. Urbin Peti gólkirályságához szeretnék gratulálni, mert ez nagy szó. Ez komoly siker számára, de az őt ebben segítő csapattársak számára is. A másik pedig az, hogy ezúton szeretnék köszönetet mondani játékosokon kívül, a csapat mellett dolgozó edzőkollégáknak, vezetőknek, segítőknek, támogatóknak, szurkolóknak, akiknek szintén komoly része van abban, hogy ilyen jó szerepléssel tudtuk a bajnokságot zárni. S bízom benne, hogy a nyári rövid szünet után újult erővel az új célokért, legalább ilyen eredményesen fogunk tovább dolgozni.

G.S.

Kategória: Nincs kategorizálva | A közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?