Gál Sándor blogja – Milyen bajnoki évet hagytunk magunk mögött?

Én ilyennek láttam..

Egy évvel ezelőtt egy jól sikerült, második helyen zárt NBIII-as pontvadászat után voltunk, s legtöbben arra vártunk, hogy augusztustól majd újra a Mátra-csoportban vívunk majd további ádáz küzdelmeket. Ezzel szemben, július elején kiderült, hogy az ambiciózus vezetőink elérték, hogy ha még ha csak a Bőcs Sport Kft. jogán is, de a Felsőtárkány, a Tura, a Dunakeszi és társai helyett egy osztállyal feljebb, a Szolnokkal, a Szegeddel, a Békéscsabával és többi NBII-es jónevű ellenfelekkel fogjuk összemérni erőnket.

A magasabb osztálynak alaposan megerősített csapattal vágtunk neki, s az újoncok lendülete ősszel végig repített bennünket, és sokak meglepetésére a dobogón teleltünk.

Az ősz:
3.
BALMAZÚJVÁROS SPORT KFT.  15  8  3  4  29-18  27 pont

Egy jól sikerült téli felkészülés után, már nem is annyira titokban, sokan hasonló tavaszi folytatást vártunk, de néhány forduló rá kellett jönnünk, hogy „nem minden papsajt”. A korábbi sikerek helyett immár kudarcok jellemezték a második félévünket, melyet a végén azért három győzelemmel sikerült egy kicsit kozmetikázni.

A tavasz:
13. BALMAZÚJVÁROS SPORT KFT.  15  4  3  8  23-22  15 pont

A két ellentétes idény után a végeredményt nyugodtan nevezhetjük reálisnak, hiszen harminc mérkőzés után a tabella sohasem hazudik.

A végeredmény:
8.
BALMAZÚJVÁROS SPORT KFT.  30  12  6  12  52-40  42 pont

Most morfondírozhatnánk azon, hogy ha azt a 11-est belőjük, vagy nem kapunk máskor olyan buta gólt, akkor előbb is végezhettünk volna. Ez felesleges önmarcangolás lenne, hiszen a vetélytársainknak is meg volt a saját kihagyott ziccerük, elkerülhető kapott góljuk. Inkább örüljünk ennek a nyolcadik helynek, mert az újoncok álmaiban valami hasonló helyezés jelenik meg úgy, hogy a biztos bennmaradás vágyával vágnak neki pontvadászatnak. Mi ezt a minimumelvárást alaposan túlteljesítettük, s várjuk immár a következő másodosztályú bajnoki évünket.

Céljaink komolyak, s már tudjuk, hogy a továbblépéshez egy jó, kiegyensúlyozott teljesítmény kell ősszel és tavasszal is. Miért ne sikerülhetne? Hiszen annyiszor megmutatta már csapatunk, hogy a csoport legjobbjainak is méltó ellenfele tud lenni. Egy picit bátrabban: „ide nekünk az oroszlánt is!”

Hajrá Újváros!

Kategória: Nincs kategorizálva | A közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?