Idén először itthon

Csapatunk eredeti programjában nem szerepelt újvárosi felkészülési mérkőzés, amit most az élet kissé átírt (legalábbis ennek a hétnek a második felét), így ma 16.00 órától az NB III-as Hajdúszoboszlót fogadjuk a műfüvesen.

Ellenfelünk a háromcsoportos NB III-ba való jutásért küzd, amelynek kivívásáért a gyengébb őszi szereplésük után már bravúrra lenne szükségük:
8. Hajdúszoboszlói SE  13  5  1  7  24-22  16 pont  

Nem is a helyezéssel van a gond, hanem azzal, hogy a még osztályozós helyen álló ötödik Hajdúböszörménytől tíz ponttal vannak lemaradva. Az sem könnyíti meg a helyzetüket, hogy több meghatározó labdarúgójuk távozott a télen, s bár a helyükre érkeztek jó képességű próbázók, ilyen eredménykényszerben új csapatot építeni nem túl szerencsés. A távozókat Fülöp András (Ebes), Domokos Attila (Ebes), Bácsi Zsolt (Ebes), Gróze Stefán Radu (Románia), Zsarnai Róbert (?), Ondó János (Cigánd), Kereki Márk (DEAC) alkotják. Érkező lehet a kapuba Bákonyi Norbert (Felsőtárkány, korábban az NB II-es Böszörmény hálóőre is volt), a mezőnybe Mizsák Richárd (volt labdarúgónk a DEAC-ban játszott még az ősszel), Haburcsák Bertalan (egy évvel ezelőtt még a Mezőkövesd labdarúgója volt, ide Nyírbátorból érkezett), Junior Celso (brazil a Kazincbarcikából), és még mások is.

Hajdúszoboszló hiába tehetős város a futballt elég mostohagyermekként kezelik. A csapat szinte évtizedek óta pályagondokkal küzd télen. Műfüves pályájuk nincs, ezért gyakran albérletbe kényszerülnek, ha megfelelő edzéskörülményeket szeretnének. Jellemző, hogy hetente szinte annyi a felkészülési mérkőzésük, mint az edzésük.

Az eddigi edzőmérkőzéseik eredményei:

01.23. Nyírbátor FC – Hajdúszoboszlói SE 3-3 (0-2)
01.24.
Balmazújvárosi FC (megye II)- Hajdúszoboszlói SE 1-1 (1-1)
01.26.
Hajdúszoboszlói SE – Tiszafüred VSE (megye I) 5-4 (4-0)

Kategória: Nincs kategorizálva | A közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?