Eddig minden rendben

Híres Gáborral a szombati felkészülési mérkőzés után beszélgettünk az elmúlt hét tapasztalatairól.

DSCF1023– Négy hete edz a csapat, és három hetünk van az első bajnokiig. Időarányosan hogy állunk a felkészüléssel?

– Eddig minden a tervek szerint alakul. Jó pályákon edzünk, jó ellenfelekkel játszunk felkészülési mérkőzéseket. Szerencsére sérülések sem nagyon hátráltatnak bennünket, csak rúgás miatt kellett kihagyni edzéseket egy-egy futballistánknak.

– A héten három felkészülési mérkőzést is játszottunk. Hogyan értékeled ezeket?

– Kedden Tiszaújvárosban, az ott edzőtáborozó Putnokkal játszottunk (0-0). Ekkor még „félidőztek”, vagyis egy-egy félidőt kaptak a játékosaink. Délelőtt még edzettünk, de ennek ellenére egy jó, harcos, és hasznos mérkőzést játszottunk. Rengeteg helyzetet tudtunk már ott is kialakítani, de a befejezéseknél még pontatlanok voltunk. A védekezésünk is viszonylag jól működött. A csütörtöki DVSC-DEAC, és a szombati Tiszaújváros elleni találkozókra két részre osztottuk a keretet, hogy mindenki megfelelő terhelést kapjon, de nem volt kimondott első és második csapat. Amikor kikaptunk is azt mondtam, hogy ezeket a felkészülési találkozókat a gyakorlásra, majd a bajnokságban alkalmazandó játékunk, támadási-, védekezési formáink begyakorlására használjuk. Ezt mondom a két legutóbb sok góllal megnyert meccsünk után is. A nagy meleg, és a sok elvégzett munka ellenére a fiúk nagyon odatették magukat, és sokat futva, továbbra is rengeteg helyzetet kidolgozva, de ebből egyre többet kihasználva, egyre jobb formában futballoztak. Csak dicsérni tudom a hozzáállásukat, jól láthatóan mindenki a csapat hasznára akar lenni.

– Az utóbbi két találkozón mindenki kapott legalább egy meccset. A fejedben már alakul a kezdőcsapat?

– Az biztos, hogy nem lesz könnyű eldöntenem, hogy ki kezdjen, mert egyszerűen nincs rossz teljesítmény. Kisebb hibák persze még vannak, de ezek kijavítására még van időnk. Örömteli, hogy az edzéseken gyakoroltakból egyre többet kapunk vissza a mérkőzéseken.

– Az szembetűnő, hogy csütörtökön Tóth Dani szombaton pedig Belényesi Miki is négy-négy gólt szerzett, s Urbin Peti sem maradt gólképtelen. Már ebből is látszik, hogy a csatárposzton kellemes gondjaid lehetnek.

– Ne felejtsük el, hogy ezekhez a gólokhoz kell a csapat többi tagjának a hathatós támogatása is. A gólhelyzetek megfelelő előkészítésésének érdeme legfőképpen a középpályásainké és a védőinké.

– A következő héten mi lesz a program?

– Kedden a Kazincbarcikát fogadjuk, de hétfőn vagy kedden a szintén NB III-as Ebes gárdáját is, a korábbiakhoz hasonlóan kettéosztott kerettel. Szerdán Ausztriába utazunk edzőtáborba, ahol az edzések mellett három felkészülési mérkőzés is vár ránk. Csütörtökön egy szlovén másodosztályú, szombaton egy bolgár másodosztályú gárda, míg hétfőn az NB I-es Haladás lesz az ellenfelünk. Ez a hét már a „finomhangolás” jegyében telik el, hogy egyre pontosabb, dinamikusabb legyen a csapat, hiszen az azt követő héten már Magyar Kupa mérkőzés vár ránk.

G.S.

Kategória: Nincs kategorizálva | A közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?