Ő is a jövő embere lehet

Az új játékosainkat bemutató sorozatunk Patalenszki Józseffel (1993) fejeződik be. Róla is előbb Híres Gábort kérdeztem:

Nagyon jó alapképességekkel rendelkező fiatal irányító-középpályás. Azért is igazoltuk le, hogy nálunk tudjon fejlődni, szokja az itteni légkört és jövőre már a segítségünkre legyen. Jelenleg még vannak előtte a posztján, de rajta múlik, hogy a jövőben mikor kerülhet a csapatba, s milyen futballistává válik.”

Patalenszki József– Hol kezdtél futballozni?

– Nyíracsádi vagyok, és a közeli Nyíradonyban kezdtem focizni.

– 2007-ben kerültél a Lokihoz, ahol öt évet szerepeltél a korosztályos csapatokban. Hogyan kerültél oda? Kik voltak ott az edzőid?

– Akkortájt lett volna lehetőségem az MTK-hoz és Szombathelyre is menni, s engem végül Németi János – aki különben balmazújvárosi – vitt Debrecenbe. 16 éves koromban Sándor Csabához kerültem az U-19-es csapatba. A Lokinál edzőm volt még Antal István egy-, míg Gyarmati András fél évig.

– A 2011-2012-es NB II-es bajnokságban már pályára léptél. Melyik csapatban? Ki ellen?

– Összesen három alkalommal kaptam lehetőséget a DVSC-DEAC-ban. Két Magyar Kupa találkozón, és egy NB II-es bajnokin a Szolnok ellen.

– A legutóbbi évben az NB III-as DEAC-ban játszottál. Ott viszonylag hamar, már ősszel eldőlt, hogy nem sikerül a háromcsoportos harmadosztályba jutnotok. Ettől függetlenül számodra milyen volt az az év?

– Az utánpótlás után ki akartam próbálni magam felnőttek között, hiszen ott csak keményebb a játék, s az egy más szint. Ezért kölcsönbe kerültem a Lokitól a DEAC-hoz. Sajnos, a csapatunknak valóban nem igazán jöttek az eredmények, de mondhatom, hogy számomra jól sikerült ez az időszak. Sokat játszottam, s úgy érzem, hogy fejlődtem is ott.

– Hogyan került szóba az ideigazolásod?

– Pajkos János a DEAC-nál is szakmai vezető volt, aki látott engem az edzéseken és a meccseken. Aztán a télen beszélgettünk, s felvázolta ezt a balmazújvárosi lehetőséget. Ezt megbeszéltem a szüleimmel, s magam is jól átgondoltam, és egy előszerződést kötöttünk már akkor, hogy a nyártól majd itt folytatom.

– A Liga Kupában a kispadon már ültél, de még nem kerültél bevetésre a felnőttek között. Tudtommal ebben sérülések is hátráltattak. Mik voltak ezek, s most milyen állapotban vagy?

– Rögtön az itteni első edzésen kaptam egy rúgást, s beszakadt a vádlim, ami után másfél- két hetet ki kellett hagynom. Aztán egy U-21-es meccsen részleges külső és belső bokaszalag-szakadást szenvedtem.

– Ugyanúgy, mint Demjén Gabi?

– Pontosan, s még időben sem volt nagy eltérés. Ő egy szerdai Liga Kupa meccsen járt így, míg én az azt követő hétvégén. Három hete már újra a csapattal edzem. Az első héten még csak külön gyakoroltam, de két hete már a többiekkel csinálok mindent.

– Hogyan szoktad meg az itteni edzésmunkát?

– Tízéves korom óta azért mondhatni mindennap edzek, azonban az első időszak így is igen nehéz volt számomra. Magasabb fordulatszámon, intenzívebben történik itt minden, de mostanra már megszoktam.

– Milyennek látod a csapatunkat?

– Itt nagyon jó futballisták vannak a játékoskeretben, amit az edzéseken magam is tapasztalok. S csapatként is jól működnek, amit a jelenlegi helyezésünk is mutat a bajnokságban.

– Neked milyen rövid és hosszú távú céljaid vannak a labdarúgásban?

– Először itt szeretnék bemutatkozni az NB II-ben, s minél nagyobb sikereket elérni, aztán majd meglátjuk. Most csak a Balmazújvárosban gondolkodom.

G.S.

Kategória: Nincs kategorizálva | A közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?