Első győzelem az utolsó hazain

Balmaz Kamilla Gyógyfürdő-Aqvital FC Csákvár 3-2 (0-2)

IMG_0162

Helyszín: Balmazújvárosi Városi Sportpálya
Nézőszám: 600 fő
Vezette: Nagy Róbert (Dr. Varga Zsolt, Vígh-Tarsonyi Gergő)

Balmazújváros: Perger Géza Bence – Vachtler Csaba, Bokros Tibor, Papp Ferenc, Németh Ádám (38’ Sigér Ákos) – Pintér Norbert (83’ Kiss László) Müller Zsolt (38’ Kondás Kristóf), Sigér Dávid, Virág Aladár – Angyal Norbert, Belényesi Miklós. Vezetőedző: Szabó János

Csákvár: Szabó Balázs – Ambrus Sándor, Köntös Dániel, Dulló Martin (69’ Domján Attila), Sötét Dávid – Hajdú Sándor, Kocsis Gábor, Imrik László, Gajdos Zsolt – Horváth Roland (74’ Varga Zoltán), Molnár Tibor (74’ Mihály Dávid). Vezetőedző: Toldi Gábor

Gólszerző(k): 52’ Angyal Norbert, 67’,72’ Pintér Norbert, illetve 6’ Horváth Roland, 29’ Gajdos Zsolt

Percről, percre..

Mind a két együttes a bennmaradást jelző vonal alól várta a mérkőzést, csak mi hat ponttal még a Csákvártól is lemaradva. Izgalmas összecsapásra számítottunk és azt is kaptuk a csapatoktól. A vendégek kezdtek jobban. Rögtön magukhoz ragadták a kezdeményezést, ami hamar góllá is ért.

A 7. percben jobboldalról tekertek be egy szabadrúgást, a kapusunk nem mozdult ki a gólvonalról, s Horváth az emberét megelőzve, három méterről a kapuba fejelt, 0-1. Hidegzuhany!

Támadásban maradtak a csákváriak, s egy perc múlva Dulló fejelt centikkel a léc fölé.

A 29. percben egy hosszú keresztlabdával Gajdos lépett ki, és 20 méterről kilőtte a jobbfelsőt, 0-2.

Nem álltak vissza ezután sem a vendégek. A 35. minutumban szép jobboldali akció után, az alapvonalról jött a visszagurítás, amit Imrik 18 méterről nyesett el a balfelső irányába, de szerencsére néhány centit tévedett. Vezetőedzőnk hamar (38. p.) kettős cserére határozta el magát, aminek jogosságával nehéz is lett volna vitatkozni. Az első játékrész nagyon egyértelmű vendégfölényt hozott, több helyzettel, míg mi egyetlen veszélyes szituációt sem tudtunk teremteni a kapujuknál.

Nem mondhatjuk, hogy a második félidő elején nekiestünk volna az ellenfelünknek, de az 51. percben így is gólnak örülhettünk. Pintér ívelt be jobbról szögletet, s a hosszú saroknál Angyal Norbi érkezett jól, s fejelt a hálóba, 1-2.

A vendégek játéka a szünet után leült, amiből nem igazán tudtak felpörögni. A 61. percben így is a kapusunknak kellett védeni két közeli lövésnél.

A 67. percben Vachtler ívelt fel egy szabadrúgást, ami valahogy eljutott Pintérig, aki közelről a hálóba kotorta azt, 2-2.

A 72. percben ismét az apró termetű támadónk volt a főszereplő. A tizenhatos jobboldali sarkáról ballal, gyönyörű mozdulattal csavart a hosszú felsőbe, 3-2. Szépségdíjas gól volt.

A 80. percben végképp el is dönthette volna a három pont sorsát Pintér. Egyedül vihette a kapusra a labdát, de Szabó védte a gurítását. A vendégek mentek volna az egyenlítésért, de nem tudtak ritmust váltani, s elgondolás sem igazán volt ekkor már a támadásaikban. A 90. percben így is Gajdos lőhetett – kissé szögből -, de közelről kapura, azonban Perger mentett.

Ellentétes félidők után, a jobb helyzetkihasználásunknak köszönhetően megérdemelten nyertünk. A vendégek az első játékrész után azt gondolhatták, hogy már megnyerték a találkozót, lassabb sebességi fokozatban futballoztak, melyből aztán nem is tudtak magasabba váltani. Ez volt az első győzelmünk a bajnokságban. Talán még időben szereztük, s nem lesz tétnélküli számunkra a tavaszi szezon. Persze addig még lesz egy meccsünk szombaton, Sopronban.

Kategória: Nincs kategorizálva | A közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?