Edzőváltások

Ez a félév sem múlt el trénercsere nélkül az NB II-ben. Az első váltásra a 9. fordulóig kellett várni.

– Horváth Ferenc távozása kicsit kilóg a sorból, ugyanis a Szigetszentmiklóstól nem azért ment el, mert eredménytelen lett volna (9 forduló – 14 pont), hanem az ország egyik élklubja, a Videoton hívta. A helyébe hamar megtalálták Vágó Attilát, aki már dolgozott az SzTK-nál vezetőedzőként, de egy évvel ezelőtt egy hosszú eltiltás miatt kénytelen volt onnan távozni. Esetében az első győzelem még várat magára a régi-új csapatánál, a neki jutó hat körben csak négy pontig jutott.

– Szintén ekkor állt fel a Soroksár kispadjáról Albert Flórián (9 mérkőzés – 6 pont), akinek a nyári érkezése sokakat meglepett, hiszen annak a Budaörsnek a kispadját cserélte el a soroksárira, mellyel éppen feljutott az NB III-ból. (a Budaörs az új edzővel, Miskei Attilával a harmadik helyen telel) A „kis Flóri” helyébe Lucsánszki Tamás lépett, akivel valamit javult az eredményesség (6 mérkőzés – 6 pont), de ez még mindig csak az utolsó helyre elég.

– A Szolnok komoly tervekkel vágott neki a bajnokságnak, ám nem sikerült kiegyensúlyozottan jól szerepelniük, s a rapszodikus teljesítmény Kis Károly (10 mérkőzés – 13 pont) távozását eredményezte. Ám azt sem lehet mondani, hogy az új mesterrel, Csábi Józseffel (5 mérkőzés – 7 pont) megtáltosodott volna a gárda.

– Az újonc Vác együttese hamar elfoglalta helyét a kieső pozícióban, s ott nem is a váltás ténye, hanem ennek a késeinek látszó időpontja jelenthetett meglepetést. Ott Sisa Tibort (12 mérkőzés – 5 pont), a klub korábbi válogatott labdarúgója, Nagy Tibor váltotta. Ez a húzás remeknek bizonyult, mert az utolsó három körben hét pontot szorgoskodtak össze a dunakanyariak.

– Mezőkövesden az NB I-be való azonnali visszajutást tűzték ki célul, ám a vezetőedző, Benczés Miklós a 13. fordulóban (22 pontjuk volt ekkor) úgy látta, hogy ebben nagyon nem állnak jól, s az utolsó két meccsen már Tóth László szakmai igazgató irányított (vele a két meccsen egyetlen pont volt a termés). Itt a holtszezon egyik fontos feladata lesz az új vezetőedző megtalálása.

Kategória: Nincs kategorizálva | A közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?