Egy jó hír az év végére

Országgyűlési képviselőnk, dr. Tiba István egy városunkat érintő kormánydöntésről tájékoztatta honlapunkat.

tibaistvan0323A Kormány a 2006/2015. (XII. 29.) számú határozatában „egyes települési önkormányzatok feladatainak támogatása érdekében történő előirányzat átcsoportosításokról” döntött. Ennek keretében Balmazújváros önkormányzata, uszodafejlesztés támogatási céllal 400 millió Ft-ban részesül. (G.S. – a megyénkből rajtunk kívül csak Monostorpályi – 5 millió Ft fogorvosi rendelő fejlesztésére), és Nyíradony (tűzoltóállomás fejlesztésére, településfejlesztési beruházások finanszírozására 150 millió Ft) kapott ebből az előirányzatból)

Az uszodaépítéshez a terveink rendelkezésre állnak, s így már az anyagi forrás is. A közbeszerzési eljárás lefolytatása után el is kezdődhet maga az építkezés, s még 2016-ban az átadás is megvalósulhat. Az önkormányzatunk céljai között szerepel, hogy ennek az új létesítménynek is a segítségével, minden nyolcadik osztályt végzett tanuló már legalább két úszásnemben tudjon úszni, valamint a vízilabda egyik utánpótlásbázisát is tudjuk majd adni. (jelenleg is vannak olyan pólósaink, akik Hajdúszoboszlóra járnak ezt a sportágat űzni)

Ez az uszoda városunk sportturizmusa szempontjából is nagy jelentőségű lesz, hiszen a futballpályáinkat tekintve már kiválóak az adottságaink, de nagyobb külföldi labdarúgóklubok edzőtáborozása, az uszoda hiányában eddig nem jöhetett létre, ugyanis ez elvárás volt számukra. Most ez az akadály is elhárulhat. „Így ér össze” az uszoda a labdarúgásunkkal.

Kategória: Nincs kategorizálva | A közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?