Évértékelő dr. Tiba Istvánnal – 1/5. rész

A vezetőedzőnk után, a tulajdonos önkormányzatunkat a Sport Kft-ben képviselő (aki egyben az Országgyűlésben is képviselőnk) dr. Tiba Istvánt kérdeztük az őszi teljesítményünkről, az esetleges változásokról, és a sporttal kapcsolatos beruházásainkról.

Hogyan értékeli csapatunk őszi teljesítményét?portré_dr. Tiba István

– Azt a hozzáállást vártam a csapattól, amit végülis kaptam. Minden mérkőzésen alapkövetelmény az utolsó pillanatig való küzdés, s ezzel az őszi hazai mérkőzéseinken nem is volt hiba. Ezt értékelték a szurkolóink is, hiszen az NB II-ben az ősszel, átlagban az ötödik legtöbb néző nálunk volt. Van azért hiányérzetem is. Egyrészt, mert idegenben nem tudtunk kellően eredményesek lenni, másrészt a Szeged és a Soroksár elleni hazai meccseinkkel kapcsolatban, mert ezeken összesen öt pontot veszítettünk el, s ezek birtokában ebben a nagyon sűrű mezőnyben jóval előrébb állnánk.

A pontjaink döntő többségét itthon szereztük, s valóban jó meccseket láthattunk a Sporttéren. Ezek sokunknak jó szórakozást, és igazi közösségi élményeket jelentettek. Na de gondolom, hogy ez is volt a cél.

– Igen, de ez évekre visszamenőleg is így volt. A megalkuvás nélküli játék alapkövetelmény, valamint azt is szeretnénk elérni, hogy az ellenfelek „félve” jöjjenek a Sporttérre. Ennek jeleit már tapasztalhattuk az ősszel is, hiszen nem egy csapat, igen defenzív taktikával lépett pályára ellenünk, így próbálták megnehezíteni a dolgunkat. Ám összességében élvezték a szimpatizánsaink a mérkőzéseinket, s remélem, hogy tavasszal a megújult stadionunkban ezt majd még nagyobb létszámban teszik.

A céljaink eléréséhez- 1.-8. helyek- szükség lesz téli erősítésekre?

– Nagy változtatásokra nincs szükség, a nyári átigazolásaink alapvetően jól sikerültek, erős a keretünk, a fiataljainkkal is elégedettek lehetünk. Azt azonban a szurkolóink is láthatták, hogy a góllövéssel hadilábon álltunk az ősszel. A helyzeteink rendre megvoltak, de ezek kihasználásában nem igazán jeleskedtünk. S visszatérve a Szeged elleni 0-1-re és a Soroksár elleni 1-1-re, ott az ellenfeleink egy-egy alkalommal veszélyeztettek csak, de azt nagy hatékonysággal tették, ellenben velünk. Vagyis egy vagy két gólerős támadót szeretnénk igazolni, ám ez a legnehezebb, hiszen szinte mindegyik csapat őket keresi.

Ez a csatárkereső milyen stádiumban van?

– Tárgyalásaink vannak, de konkrétumról még nem tudok beszámolni.

Távozók lesznek?

– Erről jelen pillanatban még nincs szó. Legfeljebb egy-két fiatal esetében fordulhat elő, hogy a több játéklehetőség miatt egy-egy NB III-as csapathoz kölcsön adjuk őket.

G.S.

Kategória: Nincs kategorizálva | A közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?