Évértékelő dr. Tiba Istvánnal – 2/5. rész

Ebben a részben a sporttárgyú beruházásainkról tudhatunk meg információkat.

dr tiba istván 06A Stadionunk mikorra készül el teljesen?

– A bajnokság tavaszi szezonkezdetére kész lesz. Egyedül a Sporttér felőli VIP résszel végeznek márciusra. Ugyanis ott a régi épület statikailag nem bírta volna meg a ráépítést, ezért ott megerősítésre volt szükség. Ide kapcsolódik, hogy nemrég tekintette meg a létesítményt az MLSZ illetékes szakembere, s már olyan szemmel, hogy mennyire lesz alkalmas nemzetközi tornáknak, mérkőzéseknek is a megrendezésére. Mi ugyanis kinyilvánítottuk, hogy szeretnénk ilyen eseményeknek helyet adni. A Szövetség pályázik egy 2017-es, U-17-es világverseny rendezésre, s mi ennek szeretnénk egyik helyszíne lenni.

Mit dolgoznak ott most?

– Jelenleg a külső burkolási munkák, és a lelátók alatti helyiségek kialakítása zajlik.

Világításpróba már volt. Fűtéspróba?

– Az még nem volt. A pályafűtés gépháza a fürdő felőli vendégszektor alatt lesz, s ezen még dolgoznak. De a fű gyökérzónájának a jelenlegi hőmérséklete sem igényelné még ezt. Nagyon enyhe telünk van eddig.

Valóban, s ez a párás, ködös időjárás másabb fűápolást igényel.

– Igen, a füves pályáinkat éppen most permetezték a gombás megbetegedések ellen.

Lesz majd egy megnyitó ünnepség?

– Ez a létesítményavatás Balmazújváros életében egy igen jelentős esemény lesz (ki tudja, hogy mikor kerül majd sor a következő ilyen stadionátadásra?), s ennek megfelelő avatóünnepséggel készülünk. Szeretnénk ezt sok néző előtt megrendezni, ezért erre egy március végi időpontot választottunk (akkor a válogatott miatt úgyis bajnoki szünet lesz), amikor már az időjárási körülmények is kedvezőbbek lesznek. Ehhez egy neves csapatot akarunk ellenfélnek megnyerni, s egyelőre tárgyalásban vagyunk még ebben is.

G.S.

Kategória: Nincs kategorizálva | A közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?