Évértékelő dr. Tiba Istvánnal – 3/5. rész

A Stadion-rekonstrukció mellett, a régi Göcs pálya helyén egy igazi utánpótláscentrum is épül. Erről, és a további fejlesztésekről is szót ejtünk most.

dr tiba istván_03Az új eredményjelző és hol lesz elhelyezve?

– Az MLSZ szakemberének javaslatára a vendégszektor mellett, a Tűzoltóság felől. Ezt elsősorban a nap járása indokolja. Bár a villanyvilágításunk elkészült, de lehetnek még ettől délutáni nemzetközi, vagy akár bajnoki mérkőzések is. Az eredményjelző láthatósága szempontjából előny, ha a napfény nem vetül rá.

Büfének is kötelezően lennie kell az új létesítményben. Mind a két oldalon?

– Összesen 3-4 ilyen kiszolgáló helyiség lesz a stadion területén, melyből egy a vendégszektorban.

A tavaszi hazai meccseink villanyfényesek lesznek?

– A terveink szerint igen. Így már az első is: február 20.-án, szombaton 17:00 órától a Budaörs ellen.

A Böszörményi úti edzőkomplexumban a két új füves pályát mikor veszik használatba a csapataink?

– Tavasszal. Addigra elkészül ott az új öltözőkomplexum (Melyben helyet kap hat csapatöltöző, játékvezetői öltözők, edzői öltöző, szertár és női-férfi WC-vizesblok), s a pályák könnyebb, tisztább megközelítéséhez a térburkolás is. De ezt építenek a pályák köré is, hogy az edzőmérkőzésen a nézők kulturált körülmények között, esetleg ne a sárból nézhessék a találkozókat. A képviselőtestület döntött a közelmúltban az öltözőbútorok beszerzéséről, így már berendezett öltözők várják majd a csapatainkat.

Magával az építkezéssel ott mikor végeznek?

– December végére elkészülnek.

A következő TAO kapcsán pályázunk utánpótlás-nevelésre. Ezen kívül milyen terveink vannak?

– Egy nagyon komoly edzőkomplexumunk fog most elkészülni, amit körbe is akarunk keríteni, és újabb mellékhelyiségek is kellenek a szurkolóink kiszolgálásához. Aztán a két új pálya mellé tervezünk egy olyan „félpályát”, ami a dinamikus láberő-fejlesztést szolgáló gyakorlatoknak lenne a helyszíne. Be akarunk szerezni egy teqball (asztali lábtenisz) asztalt is. Ez egy magyar találmány, de már használják a Premier Liga csapatai is. (https://www.youtube.com/watch?v=RD9d5VAUgYQ) Ez kiválóan alkalmas a technikai tudás és a koncentráció fejlesztésére is.

Kategória: Nincs kategorizálva | A közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?