Évértékelő dr. Tiba Istvánnal – 4/5. rész

Nagyon jelentős sportlétesítmény-fejlesztés zajlott, zajlik, és fog is zajlani városunkban. Magam is tapasztalom, hogy más városok lakói is csodálják ezeket a beruházásainkat, és az egészen magas szintű (NB I-es kézilabda, NB II-es labdarúgás) sportéletet. Ám találkozunk olyan hangokkal is a szűkebb pátriánkban, melyek kétkedve figyelik ezt. Most két olyan kérdésre válaszol a képviselőnk, melyekkel, ha nem is mérkőzéseken, de a stadionon kívül találkozunk.

tibai_k Tapasztalataim szerint két dolgot szoktak az újvárosi focival kapcsolatban negatívumként felemlegetni. Az egyik, hogy a sok megépült pálya karbantartása sokba fog kerülni. 

– Ez a TAO támogatásból megoldható. Mint „kitörési pontra”, számítunk a sportturizmusra városunkban, így a későbbiekben ennek ebből is finanszírozhatónak kell lennie. De ezek a beruházások azért is voltak fontosak az önkormányzatunk számára, mert ezek is teremtenek új munkahelyeket az újvárosi emberek számára. Százat nem, de néhányat igen. Ilyen alapon nem érdemes Művelődési Házat és Egészségügyi Központot sem építeni, mert azt fenn is kell tartani? Családi házat is úgy építenek az emberek, hogy tudják, azzal a későbbiekben is törődni kell.

A másik, hogy ezekre az újvárosi focizni vágyók nem, vagy csak ellenszolgáltatás fejében mehetnek be.

– A fürdőnket sem lehet ingyen használni. A sportolóink, gyerekeink számára nem kell fizetni a használatért, míg a többieknek inkább csak egy jelképes összegbe kerül ez. Például a Sporttéri csarnok egy órára, ha jól emlékszem: 1500 Ft/óra. Ezek közel sem fedezik a fenntartást, de arra ösztönöznek, hogy jobban megbecsüljük ezeket a létesítményeket. Ugyanis gyakran tapasztaltam, hogy ha valami nem kerül semmibe, annak nincs is igazán értéke sokaknál. Például: Korábban szerveztünk ingyenes nótaestet, koncertet a színházterembe, s igen gyér volt az érdeklődés, míg amikor fizetni kellett lényegében ugyanezért, akkor az teltházzal ment.

Kategória: Nincs kategorizálva | A közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?