Évértékelő dr. Tiba Istvánnal – 5/5. rész

Szeptembertől egy sportosztály is indul a középiskolánkban, amiből nem csak a helyi kézilabda, hanem a labdarúgás is sokat profitálhat.

dr._tiba_istvanA város terveiben szerepel egy új Sportcsarnok építése is. (ez a Kalmár DSE-n keresztül valósulna meg, elsősorban TAO-s forrásból)

– Igen, szeretném is, ha ez a következő évben meg is épülne. Az ehhez szükséges tervek már elkészültek. Olyan sok kézilabda utánpótláscsapatunk van, hogy ezek igényeit a jelenlegi Kastélykerti Sportcsarnok már nem tudja teljesen kielégíteni. Aztán szeptemberben indul – az új Diákszállónkkal is összefüggésben – egy Szakgimnáziumi osztály is, ahol az érettségi vizsga sikeres letétele után labdarúgó-, vagy kézilabda sportedző szakképesítést is szerezhetnek a tanulók. Számukra is jól jönne ez a létesítmény. A terveink szerint itt elsősorban edzések lennének, de alkalmas lenne utánpótlás-, de NB II-es felnőtt kézilabda-, kosárlabda-, valamint röplabda mérkőzések lebonyolítására is. Mintegy kétszáz nézőt tudna ez befogadni, vagyis már egy a szalagtűző nagyságú ünnepséghez ezért ez kicsi lenne.

Van-e a következő esztendőre egy olyan kívánsága, vagy célja, amit szeretne az újvárosi labdarúgásban megélni vagy elérni?

– Ha mostani beruházásaink elkészülnek, akkor a nyolc-kilenc évvel ezelőtti terveink nagyjából meg is valósulnak. Most már „csak” az kell, hogy az újvárosiak minél többen szurkoljanak a csapatainknak a labdarúgó-, és kézilabda mérkőzéseken egyaránt. Ehhez kívánok Mindenkinek jó egészséget, sok sikert, valamint Boldog Újévet!

G.S.

Kategória: Nincs kategorizálva | A közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?