Hétfőn „futball-lázasan” kezdünk

Holnap együttesünk is elkezdi felkészülését a következő szezonra. Feczkó Tamást szombaton még a Tisza-parti Gergelyiugornyán értem el, ahol a családjával pihent. Vezetőedzőnket a csapatunk körüli aktualitások mellett, a minden magyar futballrajongót izgalomban tartó Európa Bajnokságról is kérdeztem.

Feczkó Tamás vezetőedzőnk és a debreceni szurkolók

Feczkó Tamás vezetőedzőnk és a debreceni szurkolók

Mikor legutóbb beszélgettünk, már készültél a franciaországi EB-re, hogy az osztrákok és az izlandiak elleni csoportmeccseinket a helyszínen tekintsd meg. Kivel voltál?

– A családommal és a barátainkkal.

Milyen volt? Mesélj az élményeidről! Magyarországon elképesztő futball-láz van az első meccs óta.

– Leírhatatlan az az érzés, amely ott magába kerített bennünket. Bárhova mentünk, az autópályán, a benzinkútnál, a tengerparton, az utcákon, mindenhol boldog, éneklő, mosolygó magyarok tömegével találkoztunk. Szenzációs volt a meccsek előtti, alatti és azt követő hangulat is. Marseille-ben együtt vonultunk a daloló magyar szurkolókkal, akik annyian voltak, hogy nem is láttuk a hömpölygő tömeg végét. Bordeaux-ban villamossal mentünk a stadionhoz, és ott is rengeteg daloló, örülő, zászlókat lengető magyarral találkoztunk. A mérkőzések alatt a szurkolótábor egy pillanatra sem lankadt, szünet nélkül ment a harsány szurkolás. Az osztrák meccs után, mikor kijöttünk a stadionból, utánam kiáltotta az egyik honfitársam, hogy „Hajrá Balmaz!”. Mint kiderült később a beszélgetésünkből, az illető Debrecenből jár ki a hazai mérkőzéseinkre. Ez a megnyilvánulás is nagyon jól esett.

Vasárnap a belgák ellen, milyen esélyt látsz a legjobb nyolc közzé jutásunkhoz?

– Hihetetlen már az is, amit eddig elértünk, egészen kiválóan futballozik a csapatunk. Belgium az egyik legerősebb válogatott a tornán, ennek ellenére én háromesélyesnek érzem a találkozót.

Ezek után essen szó a felkészülést hétfőn kezdő csapatunkról is. Azt már tudjuk, hogy Bokros Tibi (DVSC-TEVA) és Kónya Márk (Nyíregyháza Spartacus FC) távozik tőlünk. Lesznek még társaik?

– Karikás Krisztiánnak és Nagy Kevinnek lejárt a kölcsönadása, ők visszatérnek Debrecenbe. Más távozó egyenlőre nincs.

Érkezők?

– Többen, elsősorban fiatalok jönnek majd próbajátékra, így különösen az első napokban lesznek új arcok. De érkezni fognak meghatározó, rutinos labdarúgók is. Neveket egyelőre nem mondanék.

G.S.

Kategória: Nincs kategorizálva | A közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?