Már nincs messze a visszatérés

Kiss Laci két hete esett át egy elkerülhetetlen operáción, s vasárnap délután egy „telefonos beteglátogatáson” voltunk nála. Jó volt hallani csapatkapitányunk bizakodó szavait a gyógyulása alakulásáról-, és a pályára való visszatérésének tervezéséről. Egy váratlannak nem nevezhető kérdéssel kezdtük a beszélgetést.

Kiss László– Hogy vagy?

– Köszönöm szépen, egyre jobban.

Mi volt a pontos probléma?

– Mint kiderült lágyéksérv. Az elmúlt szezon utolsó két meccsét kihagytam. Akkor azt gondoltuk, hogy a combközelítő-izmom feszült be, és a pihentetés, valamint a masszírozás majd megoldja a problémát. Egész nyáron masszíroztattam, konditerembe jártam, ami után az első edzés végén, egy keresztlabdánál mégiscsak beszúrt. Székesfehérváron, Abkarovits doktor úr megnézte, s elmondta, hogy szerinte ez nem izomprobléma, hanem sérv. Ugyanezt állapította meg a budapesti, és a győri kivizsgálás is. Az utóbbi helyszínen egy sérvspecialista szakember meg is műtött két hete.

– Kontrollon voltál már?

– Igen. A doktor úr mindent rendben talált, a seb szépen gyógyul, minden a tervek szerint halad.

– Mivel biztatnak, mikor kezdheted el a mozgást?

– Már elkezdtem kocogással és biciklizéssel. Hétfőtől már hosszabb távú futások következnek.

– Mikorra tervezed a pályára való visszatérést?

– A doktor úr elmondta, hogy hasonló problémával műtötte meg a gyirmóti Lengyel Danit, aki az operációt követő negyedik héten már játszott. Nekem egyáltalán nincs panaszom, s remélem a futás, és a kitámasztások során sem lesznek. Nem akarom elkapkodni, s úgy gondolom, hogy a szeptember hónapot rááldozom a felépülésre, s október elején, vagy akár már szeptember legvégén játékra jelentkezhetem.

G.S.

Kategória: Nincs kategorizálva | A közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?