Évértékelő dr. Tiba Istvánnal – II. rész

Három távozónk már van, s ha minden jól megy, februárban egy török edzőtáborban – jó pályákon, komoly ellenfelek ellen – folytathatjuk majd a felkészülésünket.

dr tiba istván 06 Érkezők, távozók lesznek a télen a keretünkben?

– Máté János visszatér Gyirmótra, Varga Kevin a DVSC-hez, míg Istenes Eriket egy NB III-as együtteshez kívánjuk kölcsönbe adni. Érkezőkről nem tudok beszámolni. Egy nagyon kiegyensúlyozott, stabil keretünk van, amely a sűrített, vasárnap-szerda-vasárnap bajnoki programban is kellő mozgásteret biztosított a szakmai stáb számára. Persze, ha esetleg találunk egy olyan labdarúgót, aki emberileg, mentalitásban is beleillik a csapatunkba, s szakmailag is tud pluszt jelenteni, ráadásul meg is fizethető számunkra, akkor lehet szó a leigazolásáról.

Edzőtáborunk lesz a felkészülés alatt?

– Tervezzük, ugyanis kiszámíthatatlan, hogy milyen lesz az idő a felkészülés során itthon. Úgy néz ki, hogy egy támogatónk segítségével február 2. és 12. között Törökországban készülhetünk.

A nagyszerű szereplésünk méltán kelthette fel a játékosaink iránti figyelmet is. Mi a klubunk álláspontja, ha most télen történik megkeresés?

– Minden labdarúgónknak élő szerződése van, s a jelentős terveink megvalósulásához szükség is van mindenkire. Persze, ha valakiért nagyon sok pénzt ígérnek, akkor elgondolkodunk az ajánlaton. De akkor sem biztos, hogy rábólintunk, ugyanis a komoly céljaink a bajnokságban elsőbbséget élveznek. Úgy érzem, hogy itt minden feltétel adott a játékosaink – beleértve a korábban korosztályos válogatottakban szerepelteket is – további fejlődéséhez.

Ugyanez a „keresettség” igaz lehet a szakmai vezetésre is. Tamás neve felmerült a Mezőkövesd kapcsán is a napokban.

– Ez csak „kacsa” volt, de számítottam rá, hogy be fogják dobni. A csapathoz hasonlóan a szakmai stábunk is kiemelkedően teljesít. A kapusedzőtől, a gyúrótól kezdve a vezetőedzőig egy tökéletes egységet alkotnak. Feczkó Tamás nem titkolt célja, hogy magasabb osztályban is kipróbálhassa magát, s ezt reményeink szerint nálunk is elérheti. Ezért minden tőlük telhetőt meg is tesznek a segítőivel, és a játékoskeretünkkel együtt. Elmondhatom, hogy a korrektség jellemző a kapcsolatunkra

A szurkolóink között beszédtémát szolgáltat, hogy melyik osztályra adjuk be a következő szezonra a licenckérelmünket. A holnapi részben erre is választ kapunk.

Kategória: Nincs kategorizálva | A közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?