Lőtt gól nélkül nem megy

Balmaz Kamilla Gyógyfürdő-Békéscsaba 1912 Előre 0-1 (0-0)

Helyszín: Balmazújvárosi Városi Stadion
Nézőszám: 1000 fő
Vezette: Szőts Gergely (Varga Zsolt, Varga Gábor)

Balmaz Kamilla Gyógyfürdő: Szécsi Gergő – Vachtler Csaba, Rus Adrián, Tamás László, Németh Ádám, Bódis Norbert, Sigér Dávid, Heffler Norbert (Kovács Ádám 63’), Belényesi Miklós (Bakos Bence 74), Farkas Balázs, Fekete Ádám (Vólent Roland 74’). Vezetőedző: Feczkó Tamás

Békéscsaba 1912 Előre: Ribánszky László – Fabio Nascimento, Kelemen Dávid, Szélpál Norbert, Fehér Zsolt, Juhász György, Spitzmüller István (Gyurján Bence 59’), Pilán Márkó (Babinyecz Balázs 92’), Bagi István, Viczián Ádám, Tóth Dániel (Gránicz Patrik 84’). Vezetőedző: Boér Gábor

Gólszerző: Kelemen Dávid 75’

Kiállítva: Tamás László 70’

Percről, percre..

A délelőtti nagy szél kicsit alábbhagyott, mikor a játékvezető sípjelére útnak indult a labda. A vendégcsapat láthatóan kontrákra rendezkedett be, s ezt a taktikát majdnem borítottuk a 7. percben. Ekkor a tizenhatos baloldali sarkánál végezhetett el szabadrúgást Farkas Balázs. Az élesen belőtt labdájába a hosszú kapufáról vágódott ki.

A 14. percben Farkas újabb erősen belőtt baloldali szabadrúgásába Fekete Ádám közelről csúsztatott bele, ám Ribánszky vetődve mentett.

A 25. percben Vachtler tekert be jobbról, s Belényesi fejesét a hálóőr a jobbalsóból szedte ki.

Általában a második félidőnk szokott a jobb lenni, ezért joggal várhattuk, hogy a másodikban feltörjük majd valahogy a csabai reteszt. Ám a felíveléseket jól védekezték le a vendégek, s alapvonali beadásig nem tudtuk levinni az akcióinkat. S ebben a játékrészben még kevesebb veszélyt jelentettünk Ribánszky kapujára, mint az elsőben.

Egyedül Farkas Balázs 22 méteres lövése érdemel említést, ami a 63. percben, kevéssel a jobbkapufa mellett hagyta el a játékteret. A vendégeknél ekkor már pályán volt az aprótermetű, s igen fürge Gyurján Bence, aki elég sok problémát okozott nekünk.

A 70. percben Tamás László egy taktikai faulttal akarta megállítani a támadót, ami egy kicsit „erősre sikerült”, s ez a játékvezetőnél azonnali pirosat ért.

Ezt követően az első – s mint kiderült egyetlen – helyzetükből betaláltak a vendégek.

A 74. percben egy baloldali szabadrúgás után az előrehúzódó belső-védő, Kelemen Dávid fejelt a jobbsarokba. 0-1.

Ezt követően tíz emberrel is igyekeztünk támadni, de a gól meghozta a csabaiak önbizalmát, jól tartották a labdát, a felíveléseinket pedig továbbra is jól semlegesítették. Sajnos ez sem a mi napunk volt.

Kategória: Nincs kategorizálva | A közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?