Első sansz a meglepetésre

Sigér Dávid meghatározó labdarúgónk volt a másodosztályban, s vélhetően az lesz az elsőben is, amint a sérüléséből felépülve utoléri magát. Péntek délután a saját-, és a csapata állapotáról, valamint a Videoton elleni mérkőzés előtti várakozásairól kérdeztem.

Két hét után tudtál a csapattal edzeni a tavaszvégi lábujjrepedésed miatt. Milyen állapotban érzed magad?

– Abban a két hétben is készültem egyénileg. Konditermi edzésekkel, kerékpározással, úszással igyekeztem erősíteni, s az állóképességemet fejleszteni. Ha az edzőim vasárnap már kezdőként számítanának rám, az egy igen nagy erőpróba lenne számomra. De hétről hétre, meccsről meccsre jönni fog az erő.

– Elég komoly változások történtek a keretünkben. Milyen látod most a csapatunkat?

– Úgy érzem, hogy szervezettek leszünk, s az edzői elképzelések vissza fognak köszönni a pályán. Ezek „élesek”, egyszerűek, s a csapat is tud alkalmazkodni hozzá.

– Az NB II-ben az egyik nagy erősségünk a csapategységünk volt, most hogyan állunk ezzel?

– Még kell egy pár hét, hogy egy olyan szintet érjünk el ezen a téren, mint ami az NB II végén jellemzett bennünket. Ám akik érkeztek, azok jól illeszkednek a csapatunkba. Az edzői stáb is megtett ezért mindent, amit négy hét alatt megtehetett.

– Játékban hogyan állunk?

– Voltak biztató és kevésbé biztató edzőmérkőzéseink. Azokon a találkozókon, ahol frissebbek voltunk, a futball is jobban ment. Úgy érzem, hogy szükségünk van még 1-2 bajnokira ahhoz, hogy igazán egységesek, ütőképesek legyünk. Ezek ugyanis ki fogják hozni azokat a hibákat, melyeket még feltétlen ki kell javítanunk.

– Mit vársz a vasárnapi mérkőzéstől, és egyáltalán a bajnokságtól?

– Úgy megyünk bele az első mérkőzésbe, hogy ez lesz az első lehetőségünk arra, hogy meglepetést okozzunk. Olyat, amelyre sokan felkapnák a fejüket. Minél hamarabb szeretnénk olyan eredményeket elérni, melyekkel pozitív irányba mozdulna el a jelenlegi megítélésünk.

G.S.

Kategória: Nincs kategorizálva | A közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?