Kezdésnek az egyik bajnokesélyeshez utazunk

Videoton FC-Balmaz Kamilla Gyógyfürdő

Helyszín: Felcsút – Pancho Aréna
Időpont: 2017.07.16. (vasárnap) 17:00 óra

A Videoton székesfehérvári székhelyű együttes. Székesfehérvár megyei jogú város a Dunántúlon, a Közép-Dunántúl régió központja, Fejér megye székhelye, jelenleg mintegy százezren lakják.

A klubot még 1941-ben alapították, Székesfehérvári Vadásztölténygyár SK néven. Az egyesület a város színeit, a piros-kéket választotta sajátjának. 1968-ban mutatkoztak be az elsőosztályban, s 1976-ban már bajnoki ezüstnek örülhettek. 1985-ben a Real Madriddal UEFA-kupa döntőt játszhattak, amit egy csodálatos menetelés előzött meg. Sorrendben túljutottak a cseh Dukla Prágán (o:1-0, i: 0-0), a francia Paris Saint-Germain-en (i:4-2, o: 1-0), a jugoszláv Partizán Belgrádon (o: 5-0), i: 0-2), az angol Manchester United-en (i:0-1, o: 1-0, büntetőkkel mentek tovább), és a jugoszláv Zseljeznyicsar Szarajevón (o:3-, i:2-1). A döntő első meccsén a királyiak 3-0-ra nyertek Fehérváron, míg a visszavágón a Bernabeu Stadionban, Májer Lajos góljával a piros-kékek győztek.  A menetelés: https://www.youtube.com/watch?v=hg43qSrpnw0

– 2006-ban az FC Fehérvár először nyerte meg a Magyar Kupát.

– 2007 végén gyakorlatilag csődbe ment a klub, elveszítette NB I-es licencét. Akkor lépett színre a jelenlegi tulajdonos, Garancsi István, aki konszolidálta, megmentette a Vidit, s egy látványos „építkezés”, fejlődés vette kezdetét.

– 2011-ben lettek először NB I-es bajnokok, majd ezt 2015-ben is megismételték.

– Az Európa Liga 2012-2013-as kiírásában a szlovák Slovan Bratislava, a belga KAA Gent, és a török Trabzonspor kiverésével a csoportkörbe jutottak. Ebben megverték itthon a portugál Sporting-ot, és a svájci FC Baselt, s a harmadik helyen végeztek.

A Videoton lassan már tíz esztendeje egyik élcsapata az NB I-nek, amely a most következő pontvadászatban is reális eséllyel küzd a bajnoki elsőségért.

Kategória: Nincs kategorizálva | A közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?