Új játékosaink: Eke Uzoma (1989. augusztus 11.)

A 168 cm magas ballábas labdarúgót eddig leginkább védekező-középpályás, vagy balhátvéd pozíciójában foglalkoztatták a klubjaiban. Nigéria fővárosában, Lagosban született, 2005-től él Európában, döntő részben Németországban.

A Müllheim és a Freiburg utánpótlásában pallérozódott, s az utóbbinál mutatkozott be a felnőttek között. (itt az első gólja igen formásra sikeredett az 1.FC Köln ellen, 2017.09.26.-án: https://www.youtube.com/watch?v=zYL2vuY6oZE ) 4 meccse van a Bundesliga I-ből Freiburg-ban. 69 alkalommal játszott a Bundesliga II-ben a Freiburg, az 1860 München, az Arminia Bielefeld, és az SV Sandhausen együtteseiben.

2012 nyarán az NB I-es Pécs futballistája lett. Akkor másfél évig volt a Mecsekalján, majd 2014 nyarától ismét egy évet, egészen a klub NB I-es licencének megvonásáig. A piros-feketéknél összesen 64 elsőosztályú mérkőzést játszott. Nyugodtan kijelenthető, hogy Pécsen az egyik közönség-kedvenc volt a játéka, személyisége miatt. Ezt követően Szabadkára, a szerb élvonalba, majd Németországba a Chemnitzer FC-hez, aztán a Berliner Ak-hoz igazolt.

Felesége magyar, s már közös gyermekük is van. Éppen ezért  kérelmezte is a magyar állampolgárságot.

Egy szép gólja a második pécsi időszakából:

OTP Bank Liga, 19. forduló (2015.03.07.):

– PMFC-Matias – Szombathelyi Haladás 2-1 (1-0)
https://www.youtube.com/watch?v=KMA1YUvIV0E

Kategória: Nincs kategorizálva | A közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?