Újra és újra átélni az NB I adta érzést

Horváth László (1988) korábban a Kaposvár színeiben már bemutatkozhatott az NB I-ben (12 alkalommal védett ott), s hat év után ez újra megadatott neki. Kapusunkkal erről, valamint a következő feladatról is beszélgettünk.

Miben másabb az NB I-ben védeni, mint az NB II-ben?

– A másodosztályban is ébernek kellett lenni, de itt kilencven percig nagyon kell koncentrálni. A végére fejben el is fárad az ember. Szerencsére fizikálisan a csapatunk „jól néz ki”, ami kihat a védekezésünk hatékonyságára is.

– Hogyan érzed magad a mérkőzéseken?

– Nagyszerűen. Ahogy lefújják a bajnokit, már várom a hétközi munkát, hogy a hétvégén újra a kezdőcsapat tagja lehessek. Kaposváron már védhettem az NB I-ben, így tudtam, hogy ez milyen, ezért nagyon vágytam rá, hogy ezt az érzést újra átélhessem. Erre a lehetőségre vártam, és nem akarom kiengedni a kezemből.

– Új kapusedzőnk is van. Milyen vele dolgozni?

– Igen, a régi stábbal Fekete Robi is elment az MTK-hoz. Borsos Vilit én már ismertem korábbról, hiszen Szigetszentmiklóson dolgoztunk együtt. Nagyon jó munkát végzünk vele egész héten, amivel remekül felkészít bennünket a hétvégére. Mindenhez pozitívan áll, nagyon jó szakember, s adunk a szavára.

– A belsővédők ugyanazok, ez nagyban segítheti a te munkádat is.

– A védelem két szélén vannak új emberek, a belsővédőkkel jól ismerjük már egymás mozdulatait is. Természetesen ez az összeszokottság sokat jelent.

– Mit vársz a Szombathely ellen?

– Az utolsó meccsünk nagyon jól sikerült, de “minden csoda csak három napig tart”, s nekünk a földön kell maradnunk. A Haladás nem úgy kezdett a bajnokságban, ahogyan azt tervezték, de úgy lehetnek vele, hogy kit verjenek meg otthon – még ha ez esetükben Sopront is jelent-, ha nem az újonc Balmazújvárost. Mi a két első idegenbeli mérkőzésünkön két nagyon értékes döntetlent értünk el, ami után meg szeretnénk szerezni az első győzelmünket. Gyűjtögetni kell a pontokat, hogy a végén alattunk húzzák majd meg azt a bizonyos vonalat. Ha összeszedtük az ehhez szükséges pontszámot, utána lehetnek merészebb terveink.

G.S.

Kategória: Nincs kategorizálva | A közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?