A 2005-öseink itthon tartották a kupát

A Böszörményi úti edzőközpontunkban augusztus 27.-én, vasárnap zajlott az V. Balmaz Kupa nemzetközi labdarúgó utánpótlástorna. Itt a 2005-ös korosztályban együttesünk veretlenül, kapott gól nélkül végzett az első helyen. Az együttes edzőjével, Szabó Balázzsal szombat délután beszélgettünk a csapatáról, a torna eseményeiről, és a folytatásról.

Mióta foglalkozol ezzel a korosztállyal?

– Jelenleg a 2004-2005-ös évfolyamok alkotják az U14-es együttesünket, akik már nagypályán játszanak, s melynek edzője vagyok. Ezen belül a 2005-ösökkel két évvel ezelőtt, még Fekete Robival kezdtünk el foglalkozni.

Összesen ez mennyi gyermeket jelent, s mennyien alkották a kupagyőztes együttest? Vannak-e tehetségek más településekről is?

– Tizenhatan vannak, akik közül ketten most nem tudtak velünk lenni. Játszik nálunk – az újvárosiak mellett-, egy ikerpár Tiszavasváriból, egy labdarúgó Hajdúnánásról, egy Hajdúszoboszlóról, és egy Tiszacsegéről is. Az utóbbi gyermek a Református Általános Iskolába jár, s a helyi kollégium lakója.

Mekkora pályán és milyen létszámban álltak fel a csapatok a kupában?

– Ez a korosztály a Bozsik program szabályai szerint keresztpályán, 8+1 fővel játszott, 1×20 perc játékidővel.

Milyen időjárást fogtatok ki?

– Mint ahogyan tavaly, úgy az idén is a nyár legmelegebb napjára esett torna.

Milyen sűrűséggel követték egymást a találkozóitok? Milyen eredményeket értetek el?

– A hét együttes körmérkőzéssel döntötte el az első hely sorsát. Az elején még egy-egy mérkőzés után volt 2-3 találkozónyi pihenőidő, de a vége már sűrűbb lett. Az utolsó előtti találkozónk előtt egy meccsnyi szünetünk volt, míg az utolsó előtt egyáltalán nem volt pihenő. Csapatom Hajdúszoboszlót 4-0-ra, Püspökladányt 3-0-ra, Loki Focisulit 4-0-ra, Tiszacsegét 3-0-ra verte, míg a Miskolci Népkert SE-vel és a Berettyóújfaluval 0-0-ra végeztünk, ami aztán a végső, kapott gól nélküli elsőségünket jelentette.

Melyik volt a legnehezebb találkozó?

– A Berettyóújfalu elleni. Egyrészt ez egy ki-ki mérkőzés volt, egy nagyon jó ellenfél ellen, valamint nem előzte meg pihenő, ahogyan lefújták a lokisták elleni találkozónkat, már kezdtük is a „döntőt”.

Az elsőség mellett különdíj is jutott a játékosaidnak?

– Veres István lett a legjobb kapus, míg Silling Máté a legjobb mezőnyjátékos. Kiemelném még, hogy a fiúk végig egyenletesen jó teljesítményt nyújtottak, és tudtunk dominálni valamennyi vetélytársunk ellen.

Ez az együttes a továbbiakban, milyen bajnokságban fog futballozni?

– Ez a 2005-ös korosztály eléggé „le van terhelve”. Ők adják az U14-es együttesünk mintegy felét (nyolc fő), s számukra szombaton el is kezdődött az NB II-es bajnokság. (3-0-ra nyertünk az Eger ellen) Vasárnap Régiós Kiemelt Bozsik tornán lépnek pályára, ami kéthetente fog ismétlődni. Itt Tarpával, Kisvárdával, Debreceni Labdarúgó Akadémiával, Nyírsulival, és Hajdúböszörménnyel vagyunk egy csoportban. Hétfőn pedig Nagyhegyesre utazunk, ahol az „alap” Bozsik tornán veszünk részt. Azért igyekszünk a terhelést úgy elosztani, hogy a háromból csak két megmérettetésen vegyen részt egy-egy labdarúgónk. A meccseken, tornákon kívül heti négy edzés is vár a fiúkra.

G.S.

Kategória: Nincs kategorizálva | A közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?