Meccsről meccsre megfizetünk

A szombati ellenfelünk, a Mezőkövesd sem focizott le bennünket, de a kihagyott ziccereink, és a hátul elkövetett hibáink miatt, csak egy ponttal térhettünk haza a „matyóktól”.

Ám nincs idő a „sebek nyalogatására”, hiszen egy megyei rangadó vár ránk, melynek megnyerése nem tűnik irreális vállalkozásnak. Szamosi Tamással a keddi edzések között még visszatértünk a kövesdi összecsapásunkra is, valamint szót ejtettünk arról, hogy egy korábbi játékostársát szerdán, minden bizonnyal az ellenfél csapatában köszöntheti majd.

– A korábbi meccseinkhez hasonlóan – talán a Haladás ellenit venném ettől külön – Mezőkövesden is jól játszottunk, sok helyzetet teremtettünk, ám ezek kihasználásában most sem jeleskedtünk. A kapott gólig tökéletesen ült, amit Feri eltervezett, és addig semmi sem mutatott arra, hogy itt problémáink lehetnek, aztán jött az a gól, tényleg a semmiből. Akkor lennénk igazán gondban, ha védekezésünk amúgy nem működne, s nem tudnánk helyzeteket kidolgozni. Ám ilyen problémáink nincsenek. Az NB I mezőnyében mi rendelkezünk a legkevesebb elsőosztályú rutinnal, amely néha bizonyos játékhelyzetekben, és a pontok hullajtásában jelentkezik.

– Szombaton a Debrecen jön. Külön biztosan nem kell motiválni a játékosainkat.

– Egy megyei rangadó, egy kitűnő formába lendülő Debrecen vár ránk. Feltétlen itthon akarjuk tartani ellenük a bajnoki pontokat. Ezt megérdemli a közösségünk, és megérdemli a csapatunk is. Úgy érzem, hogy ezt a győzelmet – még ha ez nagyon nehéz is lesz- meg is fogjuk tudni szerezni.

– Jövő hét szerdán Karancslapujtőre utazunk Magyar Kupa mérkőzésre. Ott játszik – még mindig – a nagyszerű ballábbal rendelkező középpályás, Novák János (1972), akivel te még a III. Kerületben az NB I-ben futballoztál együtt. (mi az NB II-ből és az NB III-ból, a Salgótarjánból ismerhetjük őt)

– Igen, én is hallottam róla. Remek futballistát, és embert ismertem meg az ő személyében annak idején. Nem is értem, hogy miért is nem futott be még nagyobb játékos-karriert. Legutóbb Salgótarjánban, egy Gabora kispályás Öreg-fiúk labdarúgó gálán futballoztunk együtt. Várom a mostani személyes találkozót is vele. Természetesen a kupában csakis a továbbjutás lehet a célunk.

G.S.

Kategória: Nincs kategorizálva | A közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?