Nyerni, még ha nem is olyan szép focival

Csapatunk egy háromnapos szünet után kezdte felkészülését hétfőn a szombati, Mezőkövesd elleni bajnokira. Belsővédőnket, Rus Adriánt a szünetről, az NB I-ről, és az előttünk álló mérkőzésről kérdeztem csütörtök reggel.

– Hogyan telt a háromnapos szünet? Otthon voltál?

– Igen, Szatmárnémetiben töltöttem ezt az időszakot. Egyszer-egyszer szükség is van egy ilyen pihenőre, de a végefelé már vártam az edzéseket, hogy focizhassak, hiszen fiatal vagyok, és ezt szeretem.

– Eddig valamennyi meccsünket végigjátszottad az NB I-ben. Hátvédként elsősorban miben más ez az osztály, mint az NB II?

– Itt eleve jobbak a labdarúgók, és a különbséget elsősorban a gondolkodásban látom. Az itteni futballistáknál nem igazán lehet tudni, hogy milyen passz, vagy csel következik. Ezért az első perctől az utolsóig nagyon koncentrálni kell, mert elég egy hiba, s az végzetes lehet.

Melyik meccsen volt a legnehezebb dolgod? Játszottál például a Lazovics- Scsepovics, és a Lanzafame-Eppel támadópárosok ellen is.

– Mindegyik mérkőzés nehéz volt, s nem is tudnék itt ellenfelet kiemelni, vagy rangsorolni. A „nagy nevek” nem biztos, hogy minden meccsen százszázalékosan odateszik magukat.

Szombaton Mezőkövesdre utazunk. Mit vársz a mérkőzéstől?

– Szeretnénk nyerni! A legutóbbi három bajnokinkon jól játszottunk, de vereséget szenvedtünk. Most a három pont megszerzése a legfontosabb, hogy ezt milyen futballal érjük el, másodlagos.

G.S.

Kategória: Nincs kategorizálva | A közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?