A bajnokság harmada után

Lement az első kör, most már mindenkivel találkoztunk, ami apropót ad egyfajta számvetésre. Dr. Tiba Istvánnal az eddigi teljesítményünkről, a hazai meccseink „körítéséről”, s a képviselő úr várakozásairól beszélgettünk. Az eredményeinkkel kezdtük.

– Ha a tabellára nézek, egyáltalán nem lehetek elégedett, ám az ebben a 11. fordulóban mutatott játékunk alapján igazolva látom azt a kijelentésem, mely szerint helyünk van az NB I-ben. Szomorú, hogy a hét vereségünknél szinte „magunkat vertük meg”, mert ziccereket hagytunk ki, és hátul követtünk el olyan elemi hibákat, melyeket az ellenfél góllal, gólokkal büntetett. Bízom benne, hogy ez az első körben mutatott futballunk megerősítette a játékosainkat – akik közül sokan még nem is játszottak korábban az NB I-ben – abban, hogy igenis bennmaradhatunk mi ebben az elsőosztályban. Ám itt már nem férnek bele azok az egyéni hibák- elől és hátul- melyeket elkövettünk, mert itt az ellenfelek kíméletlenek. Például az Újpest elleni hazai mérkőzésünkön az ellenfélnek még helyzete sem volt a mi ziccereink mellett, ám megajándékoztuk őket egy gólpasszal. Bízom benne, hogy mostanra mindenki megtanulta nálunk, hogy a mérkőzés kezdetétől annak lefújásáig koncentráltnak kell lenni. De nem is értem, hogy egy profi játékosnak erre miért is kell felhívni a figyelmét.

– A hazai meccseink közül csak egyet nyertünk meg, de valamennyi mozgalmas, jó hangulatú volt.

– Az eddigi NB I-es hazai mérkőzéseink mind „futballünnepek” voltak, ahol a lelátókat nemcsak felnőtt férfiak, hanem nagyszámban hölgyek, gyerekek és idősebbek is megtöltötték. Az egy másik kérdés, hogy több találkozó után bosszúsak lehettek, mert nem alakult úgy az eredmény, ahogyan azt szerették volna, és csak a Diósgyőr meccsen élhettünk meg győzelmet. Ám annál a 4-0-nál is csak a helyzeteink egy részét értékesítettük. Legutóbb, a Ferencváros ellen pedig, ha a szünetig vezetünk négy góllal, a zöld-fehérek nem szólhattak volna egy szót se. Összességében a közönségünk láthatta, hogy a csapatunk hozzáállásával egyik találkozónkon sem volt probléma.

– Városunkban járt már a Fradi, az Újpest, a Diósgyőr, a Vasas és a Loki szurkolótábora, de én egyetlen komolyabb stadionbeli, és azon kívüli atrocitásról sem hallottam. Néha már kicsit túlbiztosítottnak tűnnek a meccsek.

– Én sem tudok arról, hogy lett volna ilyen. A mérkőzések biztosításáról annyit, hogy az MLSZ-nek és a Rendőrségnek szigorú előírásai vannak ezzel kapcsolatban, amit nekünk maximálisan teljesítenünk kell. Ez nekünk is új, de tudomásul kellett vennünk, hogy az NB I-ben ez így működik.

Mit vár az őszi szezon hátralévő részében a csapatunktól?

– Azt, hogy mérkőzéseinken a támadásainknál jobban használjuk ki a lehetőségeinket, hátul nem követjük el a korábbiakhoz hasonló nagy hibákat, s akkor az eredmények is jönni fognak, valamint elindulunk felfelé a tabellán.

G.S.

Kategória: Nincs kategorizálva | A közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?