Csak megráncigálni tudtuk az oroszlán bajszát

Balmaz Kamilla Gyógyfürdő-Ferencvárosi TC 2-3 (2-1)

Helyszín: Balmazújvárosi Városi Stadion
Nézőszám: 2200 fő

BALMAZ KAMILLA GYÓGYFÜRDŐ: Pogacsics Krisztián – Póti Krisztián, Rus Adrián, Tamás László, Uzoma Eke – Haris Attila, Sigér Dávid (Batarelo Ante 81’), Vajda Sándor, Habovda Jurij (Kovács Ádám 67’) – Andric Nemanja (Vólent Roland 79’) Arabuli Bachana. Vezetőedző: Horváth Ferenc

FERENCVÁROSI TC: Dibusz Dénes – Botka Endre, Otigba Kenneth, Blazic Miha, Pedroso Marcos – Spirovski Stefan (Koch Julian 89’), Gorriaran Fernando (Leandro Almeida 46’), Varga Roland, Priskin Tamás (Paintsil Josiph 46’), Lovrencsics Gergő, Böde Dániel. Vezetőedző: Thomas Doll

Gólszerzők: Vajda Sándor 10’ (1-0), Sigér Dávid 36’ (2-0), Lovrencsics Gergő 39’ (2-1), Paintsil Josiph 55’ (2-2), Varga Roland 78’ /pen./ (2-3)

Beszámoló..

Teltház, kiváló futballidő várta a Fradi újvárosi vendégjátékát.

Csapatunk az első perctől kezdve agresszíven, de fegyelmezetten, s láthatóan motiváltabban futballozott a nagynevű ellenfelénél.

Álomszerűen, már a 10. percben előnybe kerültünk. Ekkor Uzoma tört be a baloldalon, szépen kényszerítőzött Andriccsal, a lövését Dibusz csak kiütni tudta, s a hosszún érkező Vajda közelről a hálóba lőtt, 1-0.

A mieink továbbra is igen veszélyesek voltak Dibusz kapujára. Andricsnak három lövését is bravúrral védte a kapus, de Habovda kapufáját már ő is csak tehetetlenül nézte.

Aztán a 36. percben csak növeltük az előnyünket. Arabuli ment el a baloldalon, s nagyszerű ütemben adott be a hosszúsaroknál érkező Sigérnek, aki bevetődve rúgta a hálóba labdát. 2-0.

Nagyszerű találat volt, de ugyanannyit ért, mint a két perc múlva rúgott zöld-fehér találat, lényegében a semmiből. Ekkor egy jobboldali lapos beadásnál középen lyukat rúgtunk, így a labda Lovrencsicshez került, aki közelről nem hibázott, 2-1. Ezzel visszajött a meccsbe a Ferencváros.

FÉLIDŐ!

A szünetben kettőt is cserélt a vendégek vezetőedzője, ami remek húzásnak bizonyult. Különösen a támadó Paintsil volt szinte tarthatatlan.

Rosszul indult számunkra a második játékrész, csak pillanatokig tudtuk birtokolni a labdát, ami már jelezte előre a bajt.

Az 55. percben Paintsil forgolódott a tizenhatosunk előtt a labdával, s kihasználta, hogy csak ímmel-ámmal támadtuk meg, és 20 méterről kilőtte a balfelső sarkot. Ezt az addig, és az után is nagyszerűen védő Pogacsics sem tudta elérni, védhetetlen volt, 2-2.

Ezt követően kiegyenlített lett a játék. A 71. percben Arabuli lövését kellett kitornásznia Dibusznak, s az ismétlést Vajda kapásból fölé vágta.

A 77. percben 11-eshez jutottak a vendégek. Az igen agilis Paintsil kapott egy jó indítást, s Uzoma szorításában elesett. Ez egy „véleményes” büntető volt. Ez nem zavarta azonban Varga Rolandot, s a góllövőlista vezetője (akit végig remekül semlegesített Uzoma) magabiztosan lőtt a hálóba, 2-3.

A hátralévő időben mentünk előre, támadtunk, de igazi gólhelyzetig már nem jutottunk.

VÉGE!

A számunkra álomszerűen induló mérkőzés a végére rémálom lett. Legalábbis a végeredményt tekintve, mert játékban – a két ellentétes félidő ellenére – nem maradtunk alul. A mieink mindent kiadtak magukból, s ennyire tellett. Az első játékrészben eldönthettük volna a három pont sorsát, de nem tettük, s jött a futball örök törvényszerűsége. Ettől függetlenül méltán lehetünk büszkék a fiúkra!

Hajrá Újváros!

A találkozó tévés összefoglalója:
https://www.m4sport.hu/2017/09/30/ketgolos-hatranybol-forditott-a-ferencvaros/

Kategória: Nincs kategorizálva | A közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?