Eredmény kell

Az első 11 mérkőzéssel véget ért egy ciklus, amelynek rövid értékelését kértem csapatkapitányunktól, Sigér Dávidtól. Ám szót ejtettünk még a középpályásunk első NB I-es góljáról, és a Videoton elleni szombati bajnokinkról is.

– Jól kezdtük a bajnokságot, hiszen nagyon erős együttesekkel találkoztunk, ám tudtunk ellenük meglepetéseket okozni. Azonban a későbbiekben, mikor már hozzánk hasonlóbb játékerejű ellenfeleink voltak, nem igazán ment a pontszerzés. Egyértelműen eredményesebben kell futballoznunk, mint eddig tettük, még ha ez csúnyább játékkal is jár. Le kell vonnunk a bajnokság egyharmadából a tanulságokat, hogy abból tudjunk építkezni, és a hátralévő kétharmadban ki tudjuk vívni a bennmaradást.  Úgy érzem, hogy ebben az osztályban – akárcsak az NB II-ben volt – bárki bárkit megverhet.

Megszerezted az első NB I-es gólodat, éppen legutóbb a Ferencváros ellen. Ez nekünk szurkolóknak is emlékezetes találat volt, gondolom, hogy ez benned is örökké megmarad. Addig a gólig szenzációsan futballozott a csapat. Ezt követően nem ez ütött vissza?

– Biztos vagyok benne, hogy ezt a gólt soha nem fogom elfelejteni. Szerintem nem ez volt a probléma. A gólokhoz kellenek a hibák, s a Fradi egy ilyenből szépített még a szünet előtt, ami után megérezték a „vérszagot”, hogy lehet keresnivalójuk. Addig ugyanis alaposan megleptük őket. Ha 2-0-al sikerül pihenőre vonulnunk, valószínűleg nem ez a végeredmény születik. Ám nem ez történt.

Egy borzasztóan nehéz ellenfél ellen kezdjük a második kört. Mit vársz a Videoton ellen?

– Abban bízom, hogy az ország talán legjobb csapata ellen az egyik legjobb teljesítményünket fogjuk nyújtani. Ehhez kevesebbet szabad hibázni, s a helyzetkihasználásban is el kell érnünk legalább a bajnokság eleji szintünket. Elég volt a szimpatikus vesztes szerepéből, a bajnokesélyes ellen is eredmény kell. Úgy érzem, hogy egy ilyen ellenfél, a csapat valamennyi tagjára motiválólag hat.

CSK-nk első NB I-es gólja, Hajdú B. István kommentálásában:
https://www.youtube.com/watch?v=tDtoc66sSqs

Kategória: Nincs kategorizálva | A közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?