Új ügyvezetőnk van

A korábbiakban Lajos Ferenc látta el a Balmazújvárosi FC Utánpótlás Szakmai igazgatói, és a Balmazújváros Sport Kft. ügyvezetői munkaköröket, melyeknek – különösen mióta NB I-esek vagyunk – az ellátása egyenként is jelentős feladat. Ennek eredményeként Feri lemondott az ügyvezetői pozíciójáról, s ez után a szakmai igazgató feladataira koncentrálhat.

Az önkormányzatunk képviselőtestülete a 2017.09.20-i ülésén a lemondás elfogadása mellett, döntött az új ügyvezető személyéről is. Póth Andreát bízta meg ezzel a feladattal, aki a nyár óta már a Kft. alkalmazásában áll, mint jegymenedzser. Az MLSZ Klublicenc Szabályzata szigorú (végzettségi) kritériumokat határoz meg ehhez a poszthoz, amelynek Andrea megfelel. Az ügyvezetőnkkel péntek délután beszélgettünk.

– Gratulálok a kinevezéséhez! Egy NB I-es labdarúgóklub élete nem idegen Önnek.

– Köszönöm szépen! Nem bizony, hiszen 2009. augusztus 31-től kezdve Domonyai László, az MTK vezérigazgatója, majd klubigazgatója mellett dolgozhattam az idén nyárig, a közös távozásunkig. Én lényegében az ő tanítványa vagyok, mindent, amit a labdarúgásról, és az azt övező feladatokról tudok, azt tőle tanultam, neki köszönhetem.

– Az elmúlt hónapok során milyen képe alakult ki erről az elsőosztályú, de mégiscsak kisvárosi egyesületről?

– Máris megszerettem az itteni embereket, beleértve a csapatot, az egyesületnél dolgozókat, és a szurkolókat is. Nagyon családias a hangulat a klubnál, ami engem leginkább arra az MTK-ra emlékeztet, ahol még Várszegi Gábor volt a tulajdonos.

– Melyek mostanában a legfontosabb feladatai?

– Már az átigazolási időszak után lettem kinevezve, ezért a napi feladatok elvégzése, a munkatársak, s az ő feladataiknak, ötleteiknek az egyenkénti megismerése tölti ki jelenleg leginkább az időmet.

– Végül nem hagyhatom ki a kérdést: Milyennek látja a bennmaradási esélyeinket?

– Nagyon szeretném, hogy ez sikerüljön, mert ez a csapat, ez a közösség megérdemli az NB I-et. Már „csak” az kell, a fiúk is elhiggyék magukról, hogy képesek ezt elérni. Ebben a bajnokságban bármi előfordulhat, néhány győzelemmel, és persze vereséggel nagyot lehet előrelépni, vagy visszacsúszni a tabellán.

– Végezetül sok sikert kívánok a munkájához!

– Köszönöm szépen!

G.S.

Kategória: Nincs kategorizálva | A közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?