Félévértékelő a vezetőedzőnkkel – IV. rész

Nem hagyhattuk ki a fiatalszabály, és az előrelépés lehetőségeinek kitárgyalását sem.

– Mennyivel lehetett volna jobb ez a félév? Mennyi pont maradt számunkra benn?

– Voltak bravúrpontjaink, de több olyan meccsünk is, ahol jobbak voltunk ugyan az ellenfelünknél, de óriási egyéni hibákat követtünk el, s ez győzelmünkbe, vagy döntetlenünkbe került. Számszerűleg nem tudom megmondani, de sok pontot veszítettünk el így.

Melyik mérkőzésen láttad a legjobbnak a teljesítményünket?

– A Vasas elleni idegenbeli győzelmünket emelném ki. Akkor végig nagyon fegyelmezetten, taktikusan, éretten futballoztunk, s ezért is tartom azt az egyik legjobb meccsünknek.

– Minden bajnoki meccsünknek óriási a tétje. Hogyan látod, hogy bírtuk ezt a fajta nyomást?

– Azért ez másfajta nyomás, mint amilyet a játékosok többsége megszokott. Az, hogy ennyi pontot tudtunk szerezni, s hogy ősz második felében ilyen eredményesen tudtunk szerepelni, bizonyítja, hogy jól bírtuk. Ehhez kellett az is, hogy nagyon jó karakterek vannak a csapatunkban, s ez a nehéz szituációkban átsegített bennünket. Nem estünk darabokra akkor sem, mikor nyolc fordulón keresztül nem sikerült nyernünk.

Miben kell tavasszal előrébb lépnünk? Miben látsz leginkább fejlődési perspektívát a csapatunkban?

– Sok minden van erről a fejemben. Ilyen például, hogy a mérkőzéseinken többet legyen nálunk a labda, s kevesebb kelljen “kergetnünk”. Ezen kívül is vannak olyan elképzeléseim, melyek reményeim szerint tavasszal a szurkolóink számára is feltűnőek lesznek majd.

– Az úgynevezett „fiatalszabályt” – mely szerint, ha 1997.01.01. után született labdarúgót folyamatosan szerepeltett egy csapat, akkor külön díjazásban részesül -, mivel nem kötelező, nem minden csapat tart be. Mi erről a véleményed?

– Nem tartom ezt a szabályozást jó ötletnek. Amely fiatalnak ott a helye a kezdőben, azt az edzők úgyis beteszik. A tehetség utat talál magának, ehhez nem kellenek szabályok.

Folyt. köv.

Kategória: Nincs kategorizálva | A közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?