A legjobb nyolc közzé jutásért

Balmaz Kamilla Gyógyfürdő-WKW ETO FC Győr

Magyar Kupa Nyolcaddöntő visszavágó:
Helyszín: Balmazújvárosi Városi Stadion
Időpont: 2018.02.28. (szerda), 17:00 óra
Játékvezető: DUCSAI JÓZSEF
Tartalék játékvezető: Nagy Róbert
Asszisztensek: Punyi Gyula, Berényi Ákos

– A múlt szerdai odavágón háromszor is vezetést szereztünk Győrben, s csak a harmadik találatunkra nem érkezett válasz a hazaiaktól. Ezzel komoly előnyre tettünk szert a visszavágóra, hiszen ha nem rúgnák gólt a Sporttéren, akkor is kettőt kellene kapnunk a kupakiesésünkhöz. Na de, mi bízzunk ettől egy sokkal optimistább kifejletben.

– A vendégeink még abszolút reménykednek abban – párharc első, általunk 3-2-re megnyert találkozója után is-, hogy nálunk kiharcolhatják majd a továbbjutást. Szentes Lázár még az első mérkőzés után nyilatkozta a klub-honlapjuknak: „Sajnos így a félidőben vesztése állunk, de a második félidőben mindent meg fogunk tenni, hogy megfordítsuk az eredményt. A mai mérkőzést látva bízom benne, hogy ez sikerülni is fog.”

– Hogy ezt mennyire komolyan gondolják, jelzi, hogy szinte az egész szerdai kezdősorukat pihentették a vasárnapi, otthon a BFC Siófok ellen 1-0-ra elveszített Merkantil Bank Liga NB II-es bajnokin. Csak hárman (Vadász Viktor, Tajthy Tamás, Szabó Lukas) maradtak.

Így álltak fel (a vezetőedző egyet sem cserélt) szerdán, ellenünk: Szatmári Zoltán – Tajthy Tamás, Bagi István, Szabó Lukas, Szánthó Regő, Szimcso Viktor, Vadász Viktor, Szatmári Lóránd, Zamostny Balázs, Kovács Krisztián, Rokszin Ádám. Így a vasárnapi bajnokin: Gyurákovics Erik – Szabó Bátor, Koszó Balázs, Debreceni András, Vadász Viktor (Rokszin Ádám 56’), Tajthy Tamás, Pongrácz Viktor. (Szánthó Regő 81’), Magasföldi József, Szabó Lukas (Zamostny Balázs 46’), Daru Bence, Beliczky Gergő.

– A nagy változást a vezetőedző így indokolta: „10 nap alatt 4 meccset játszunk, és a fiatalokkal együtt azért van 20-asnál nagyobb keretünk, hogy mindenki lehetőséget kapjon. Nyilván van, aki tud vele élni, van, aki nem, de ez a mai mérkőzés számomra értékelhetetlen volt, ez nem labdarúgás volt.”

– Szentes Lázár a szerdai találkozónk után a két csapat közötti legfőbb különbséget a játék dinamikájában látta. Bízunk benne, hogy ez differencia behozhatatlan lesz számukra szerdán is.

Kategória: Nincs kategorizálva | A közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?