Egy tökéletes hét után

A „tavaszi” szezon első hetében két tétmeccs is várt a mieinkre, s mind a kettőt sikerrel vettük, ráadásul idegenben. Horváth Ferencet ma délben, a Debrecenben 2-0-ra megnyert bajnokinkról kérdeztem.

– Nagyon értékes három pontot szereztünk, amiért kellően meg is dolgoztunk. A türelem volt a kulcsa a játékunknak, mert tisztában voltunk vele, hogy a dobogó 3. helyén álló Debrecennek, hazai pályán, ha nem vezetnek, majd jönniük kell, s lesz lehetőségünk veszélyes kontratámadásokat vezetni. Ez így is történt. Örülök, hogy ki tudtunk várni, s ez meghozta az eredményt.

– A végén nyertük meg a meccset, de addig is nekünk voltak helyzeteink. Már attól tartottam, hogy ez a sok kihagyott lehetőség a végén még megbosszulja magát.

– Az igazi problémánk akkor lenne, ha gondot okozna a helyzetek kialakítása, ám az idei két tétmeccsünkön nagyon sok lehetőséget dolgoztunk ki, s bár sokat ki is hagytunk ezekből, öt gólt azért csak rúgtunk.

A 87. és a 95. percben lőtt gól azt is jelzi, hogy a kondíciónk nagyon rendben van, volt elég oxigén az agyakban a jó döntésekhez, és végrehajtásokhoz.

– Ez egy jó visszajelzés a játékosok számára, hogy érdemes volt ezt a sok munkát elvégezni a felkészülés során, és bízhatnak abban, hogy lesz erejük a mérkőzések utolsó perceiben is. Meg kell jegyeznem, hogy ezen kívül a győzelmünkhöz a cseréink is nagyon sokat hozzátettek.

– Ezen a héten is két tétmeccs vár ránk, de ezek már itthon kerülnek megrendezésre. Először szerdán, a Győr ellen játszunk Magyar Kupa visszavágót. A győriek még bíznak a továbbjutásban, amit jól jelez, hogy a szerdai kezdőből csupán hárman maradtak a vasárnapi bajnokira. Nálunk mi a stratégia?

– Komolyan vesszük a Magyar Kupát is, s „rendes”, továbbjutás kiharcolására képes csapattal fogunk kiállni.

G.S.

Kategória: Nincs kategorizálva | A közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?