“Bárki bárkit megverhet ebben a bajnokságban”

Szamosi Tamással, pályaedzőnkkel beszélgettem az elmúlt hétről, a Fradi elleni meccsről, valamint a heti edzéseinkről.

Az elmúlt héten két meccs, mind a kettő 0-0-val ért véget. Mit szól a látottakhoz?

A Győr, valamint a Paks elleni gól nélküli döntetlent külön kell választani. Az ETO elleni meccs az oda-visszavágós volt. A második meccsen hiába 0-0 lett az eredmény, nem forgott veszélyben a továbbjutásunk egy pillanatig sem. Azt játszották a játékosok, amit kértünk. A Paks egy több éve együtt játszó társaság, összeszokott, jó csapat. Stabil játékot játszanak, ehhez próbáltunk alkalmazkodni, nem volt egy túl látványos összecsapás. Minden pontot meg kell becsülnünk, és ne felejtsük el, hogy ha a Debrecen elleni győzelmet is ideszámoljuk, akkor 4 ponttal rajtoltunk, ezt aláírtuk volna előre is. 

A Fradihoz látogatunk szombaton. Mit vár az összecsapástól?

Azért futballista a futballista, hogy egy ilyen mérkőzésen is meg tudja mutatni, hogy mire képes igazából. Haris Attilán, és Andrics Nemanján kívül – ha jól tudom – senki nem játszott a Groupamában, nyilván jó hangulat vár majd bennünket, és olyan atmoszféra, amire kevés helyen van példa. Mindent meg fogunk tenni a győzelemért. Abba ne menjünk bele, hogy a két klub lehetőségeit összehasonlítsuk. 7 meccses veretlenségi sorozatba vagyunk, a Ferencvárosnak is lehet félnivalója. Azt gondolom, ebben a bajnokságban bárki bárkit megverhet, nem feltett kezekkel érkezünk a Groupama Arénába. 

Ön játszott “kis” csapattal nagy stadionba? Hogyan befolyásolja ez a játékosokat?

Játszottam igen. Igazából embere válogatja. Bocsánat, de szép magyar szóval élve valaki “összecsinálja” magát a Fradi pályáján, valakit pedig ez még jobb teljesítményre inspirál. A mi csapatunk inkább a második kategóriába tartozik. Rengeteg jó karakterű játékosunk van, a hangulattól nem megijedni kell, hanem mindenkinek kiélvezni azt a 90 percet a pályán.

Hogyan telt ez a hét, milyenek voltak az edzések?

A heti munkát kicsit megnehezítette az időjárás. De ezt nem tudjuk befolyásolni, csak alkalmazkodni lehet hozzá. Nem tudtunk füves pályán edzeni, ma fogunk először élőfüvön.

P.I.

Kategória: Nincs kategorizálva | A közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?