“Inkább kapjunk ki egyszer 5-0-ra, mint ötször 1-0-ra”

Horváth Ferenc vezetőedzőt kérdeztem a Fradi elleni vereségről, valamint, hogy mit vár ettől a kétmeccses héttől!

Fradi-Balmazújváros 5-0. Mit lehet ilyenkor mondani?

Inkább kapjunk ki egyszer 5-0-ra, mint ötször 1-0-ra. Ezen a mérkőzésen, és az eredményen nincs mit magyarázni, kikaptunk. Olyan hibákat vétettünk, amiket nem szoktunk. Voltak, vannak kőbevésett dolgok, amik eddig sikerültek, most azok sem. Látom természetesen az okát, hogy miért kaptunk ki, egyet azonban tudomásul kell venni: nekünk nem a Ferencvárost kell megverni!

Az FTC a tavalyi bajnok Honvédnak is ötöt gurított, ahhoz képest… Milyen hibákra gondol?

Igen, valóban a Honvédnak is ötöt rúgtak, nem is olyan régen. Talán annak tulajdoníthatók a hibák, hogy most nem mertünk megcsinálni olyan dolgokat, amiket máskor igen. De nem lehetett azoknak a játékosaimnak egyszerű a helyzete, akik eddig csak tévéből láttak ekkora stadiont. Abban viszont biztos vagyok, hogy még egyszer nem kapnánk ötöt!

Nehéz hét jön megint. Két meccs: szerdán fogadjuk a Békéscsabát a Magyar Kupában, szombaton pedig Felcsútra megyünk a Vidihez. Mit vár ettől a héttől?

A Békéscsaba ellen szeretnénk győzni, és előnnyel menni majd a visszavágóra. A Videoton pedig hasonló kvalitású csapat, mint a Ferencváros. Magyarország két legjobb csapatával játszunk egymás után bajnokit. Mit lehet ilyenkor várni?! Szükség lesz a játékosok jó mentalitására. 

Terhelésbe mit jelent, hogy megint kétmeccses hét vár ránk?

Egy csapatnak egy héten három meccset bírnia kell. Nem félek tőle, fel vannak készítve a labdarúgóink, emiatt nem lehet baj.

P.I.

Kategória: Nincs kategorizálva | A közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?