Riport Rus Adriánnal

Állandóvá vált rovatunk “vendége” ezúttal Rus Adrián, belső védőnk volt. Kérdeztem a mögöttünk hagyott Honvéd elleni meccsről, a soron következő Diósgyőrről, és nem tudtam szó nélkül elmenni amellett, hogy egyik olyan játékosunk ő, aki válogatott meghívót kapott nem is olyan rég.

A román U21-es válogatottba kaptál meghívót, és játszottál is edzőmérkőzésen. Hogy érezted magad a román nemzeti csapatnál?

Először is szeretném megköszönni a lehetőséget az edzőnek. Próbáltam élni vele, és remélem tudtam is. Nagyon jól éreztem magam, s – bár ezek “csak”  edzőmeccsek voltak – remélem, hogy a szeptemberi tétmeccsekre (selejtezőkre) is be tudtam “verekedni” magam a csapatba, s újra számítani fog rám a mester.

Szombaton a Budapest Honvéddal játszottunk. Hogy emlékszel vissza a mérkőzésre?

A játékunk rendben volt, a védekezésünk stabilan működött. A reális talán inkább a döntetlen lett volna, sőt még akár meg is nyerhettük volna a találkozót, hiszen több helyzetünk volt, mint a Honvédnak. Próbálunk túllépni már azon az összecsapáson, s csak előre figyelni. Tudjuk a feladatunkat, csináljuk tovább a dolgunkat!

Következik a Diósgyőr elleni bajnoki. Kétszer már sikerült legyőznünk őket. Jöhet a harmadik győzelem?

Természetesen nagyon szeretnénk győzni, de nem lesz egyszerű. Minden meccs más, és más. Nincs két egyforma összecsapás. Attól, hogy már kétszer megvertük őket, ez egy új fejezet, egy új megmérettetés. Koncentráltan kell futballoznunk, és akkor meglehet a három pont, amire nagyon nagy szükségünk van. 

P.I.

Kategória: Nincs kategorizálva | A közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?