Ha van motivált edző…

Horváth Ferenc vezetőedzőnk beszélt a felkészülés első időszakáról, valamint a hátralévő két hétről is. Ezen kívül pedig szóba került játékosmúltja is egy kicsit.

Két teljes hét maradt a bajnoki rajtig. Hogy értékeli az eddigi felkészülést?

Az eddigi három hétben azt a munkát végeztük, amit elterveztem, jó ütemben haladunk. Viszont annyiból nehézkes a dolog, hogy folyamatosan érkeznek játékosok, új labdarúgók, vagyis nem tudok mindenkinek egyforma terhelést biztosítani. Egy ilyen újraépülő együttesnél sokáig tart az összeszokás is, még az ismerkedésnél járunk, de fokozatosan, szépen haladunk előre. Őszintén megmondva, jobban örülnék, ha hosszabb lenne a felkészülési időszak, de ez van, ehhez kell alkalmazkodni, ezt kell minél gyorsabban lereagálni.

Mi maradt még hátra július 29-ig, a Dorog elleni nyitómeccsig?

Rengeteg feladatunk van még addig: a legfontosabb, hogy minél előbb összeszokjon a gárda, hiszen soha nem játszottak még ilyen összetételben a játékosok, a másik pedig, hogy mindenki megfelelő erőnléti állapotba kerüljön jövő hét vasárnapra.

Többször említette, hogy nem volt még ilyen helyzetben, hogy egy teljesen új csapatot kell összeraknia. Játékosként sem volt olyan szituációban, hogy mindenki új volt, vagy csak edzőként aktuális ez?

Játékosként is csak mindig kész csapathoz vittek, vagyis én voltam az “új”, szóval akkor sem kerültem hasonló kihívás elé, és edzői pályafutásom során is ez az első ilyen helyzet. De pont ez benne a motiváló erő, hogy megpróbálok mindent a legjobb tudásom szerint belecsempészni az előttem álló feladatok körébe még így is. Szép feladat ez, meglátjuk, mi sül ki belőle, de remélem a legjobbakat!

P.I.

Kategória: Nincs kategorizálva | A közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?