Bemutatkozik kapusedzőnk, Borsos Vilmos

A válogatott meccsek miatti szünetet arra próbáljuk meg kihasználni az idei szezonban, hogy bemutassuk edzői stábunk azon tagjait, akiknek kevesebb szerep jut itt a honlapon. Borsos Vilmos kapusedzőnkkel kezdjük ezen a hétvégén.

Nézzük az elejét: hogy kezdődött a pályafutása?

Igazából én a labdarúgást csatárként kezdtem, majd egy sérülés miatt be kellett állnom a kapuba, s innentől már nem volt visszaút, megtaláltam a helyem. 

Hogy lett később kapusedző?

1995-ben aktív pályafutásom mellett elkezdtem gyerekekkel foglalkozni Szigetszentmiklóson. Csináltam egy egyesületet, ezzel indult minden, majd megfordultam többek között Kispesten, Mezőkövesden és Nyíregyházán is.

Melyiket érzi a legsikeresebb időszakának?

A siker mindig az ebben a szakmában, mikor a kapusok jó teljesítményt nyújtanak. Ott volt például Horváth Tamás, akit felnőtt válogatottságig sikerült juttatnom, de Nyíregyházán neveltem ki utánpótlás válogatott kapust. Én a tavalyi NB I-es szezont is sikeresnek gondolom itt Balmazújvárosban, hiszen volt három olyan kapusunk, akit nyugodt szvível be mertem volna állítani bárhol, bármikor.

Kicsit jobban belelátva: mi is egy kapusedző feladata?

Úgy mondanám, hogy mi együtt edzünk a csapattal, ám mégis külön, ez egy más fizikális, és mentális felkészítést igényel, mint a mezőnyjátékosok tréningelése. Értékeljük, elemezzük a meccseket hét elején, majd itt jön egy nehezebb fizikai terhelés, aztán a hétvégi mérkőzésre való felkészülés, és a frissítés.

Mi a legnagyobb motiváció Önnek?

Az, hogy az adott csapatnál, ahol dolgozom, minden kezem alatt lévő kapus olyan edzésmunkát végezzen, és olyan tűz legyen benne hétről hétre, hogy nyugodt szívvel bármelyiket beállíthassam a mérkőzésre, és így, vagy úgy, de segítségére legyen a csapatnak.

P.I.

Kategória: Nincs kategorizálva | A közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?