Az első győzelem után, az újabb előtt?!

Bekő Balázs vezetőedzőnkkel beszéltem a vasárnapi győzelemről, a heti keménységekről, valamint a szerdai Kaposvár elleni bajnokiról is.

Megvan az első győzelme Balmazújvárosban, amihez gratulálunk. Mondhatni: megvan az áttörés?

Nem szeretném ezt így aposztrofálni. Nem tudom, hogy ez áttörés-e vagy sem, inkább ne így használjuk. Azt mondanám inkább, hogy végre három ponttal jutalmazta a futball a  munkánkat, és azt, amiért itt hétről-hétre dolgozunk, megdolgozunk. Volt több olyan mérkőzésünk is, amelyekben pontok maradtak, pedig megdolgoztunk érte, most viszont meglett a gyümölcse a befektetett energiáknak, és ez a fontos.

Mi lehetett Ön szerint a győzelem kulcsa?

Az, hogy a srácok hisznek egymásban, és hisznek abban, hogy, amit csinálunk, az jó, az előremutató. Ezek az alaptételek. Viszont megint majdnem elrontottunk egy megnyert meccset, a hullámzásokat ki kell javítanunk, stabilabbá kell tennünk a dolgainkat, teljesítményünket.

Kóródi Nándor gólt lőtt. Őt már több posztban is láthattuk a csapaton belül. Így megvan a végleges helye?

Fiatalemberről beszélünk, aki mindig ott próbál bizonyítani, ahol játszik, de furcsa helyzet ez egyébként. Támadóként kezdett most is, aztán a középpálya szélére került, a gólt is a középpálya széléről befelé mozogva lőtte. Nem gondolom, hogy nála ez lényegi kérdés lenne.

Nincs sok idő pihenni, gondolkodni, szerdán újabb bajnoki következik. Mit vár a kaposvári mérkőzéstől?

Egy biztos: csak olyan játékosokat szabad pályára küldenem, akik száz százalékosan egészségesek. Azt, hogy ez mit jelent, erről még korai lenne beszélni, meg különösebben nem is szeretnék, akiknek kell, azok értik, ez inkább egy ténykérdés. Egy hétközi fordulóban már mindenkinél kiütközhetnek frissességbeli problémák, így háromesélyes egy-egy ilyen mérkőzés. Viszont nagyon bízom abban, hogy a mostani pozitív élmény további lendületet ad a csapatnak, és ponttal, vagy pontokkal tudunk hazajönni majd. 

Nyolc nap alatt kell három meccset játszani. Ilyenkor mindig van rotálás, vagy ez egyáltalán mitől függ?

Ez nem ennyire egyértelmű. Sőt nem is attól függ, hogy akarok-e rotálni, vagy sem. Az adott pillanattól, egy-egy adott szituációtól, helyzettől függ. A lényeg, hogy mindig a legerősebb csapatot tudjam pályára küldeni, ha ez rotálással kivitelezhető, akkor rotálok, ha azzal nem, akkor pedig nem.

P.I.

Kategória: Nincs kategorizálva | A közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?