“Meglepetésújonc”

Annyi biztos, hogy kellemetlen ellenfél a Kaposvár, s leginkább éppen az otthonukban azok.

photo: rakoczifc.hu

1923 óta beszélhettünk profi labdarúgásról Kaposváron, akik azóta bejártak minden osztályt a megye I-től az NB I-ig.

Híresebb játékosok: André Alves, Tarmo Kink, Bene Ferenc, Posza Zsolt, Szakály Péter, Balajcza Szabolcs, Nikolics Nemanja.

A Kaposvár mondhatni magabiztosan nyerte meg a 2017/2018-s szezonban az NB III Nyugati csoportját, s ezzel kivívta az NB II-es tagságot erre a szezonra. Valamikor szebb időket is megélt a zöld-fehér együttes. Például a 2007/2008-s szezonban 6. helyen végeztek az NB I-ben. Egy idő után azonban sorra jöttek a problémák a Somogy megyei alakulatnál, olyannyira, hogy a 2015/2016-s szezonban csak a megyei I. osztályban indulhatott el a csapat.

Aztán következhetett az óvatos, vagy talán folyamatos előrelépkedés, s az idei szezon pedig eddig úgy tűnik, hogy az a bizonyos hab lehet a tortán Kaposváron. Hogy miért is?

Az első mérkőzésen még ugyan kikapott a Rákóczi 2-0-ra, de a feljutásra is esélyes Gyirmóttól, vagyis senki sem kérhette rajtuk ezt igazából számon. Aztán jött két 2-2-s döntetlen, előbb a Kazincbarcika “otthonában”, majd hazai környezetben a Mosonmagyaróvár ellen. A 4. fordulóban pedig jött az első győzelem: Budaörsön győztek a zöld-fehérek 3-2-re. Ezt pedig még 3 győzelem követte, először 2-0-ra verték a Ceglédet, majd 2-1-re a ZTE gárdáját, aztán pedig 3-2-re a Monort. Lassan-lassan elkezdtek számolni az újonc somogyiakkal.  Következett számukra egy biztató iksz (2-2) a Vasas ellen, majd újabb győzelem, az “áldozat” ezúttal a Siófok volt, őket hazai pályán győzték le 1-0-ra. Ezután 3 döntetlen (Csákvár-Kaposvár 3-3, Kaposvár-Győr 2-2, Békéscsaba-Kaposvár 1-1). Ezek az ikszek is gyakorlatilag skalpoknak számítottak. Ráadásul a 3 döntetlent 2 győzelem követte ezután, mindkét mérkőzésen 2-1-re nyertek Zsigáék. A Nyíregyházát, és a Budafokot is ennyire győzték le otthon. Legutóbbi mérkőzésükön pedig 2-1-re kaptak ki a másik feljutó, a Tiszakécske otthonában.

Erős támadójáték, jó befejezőképességekkel rendelkező csatársor, gólérzékenység, hasznosan futballozó középpálya jellemzi őket.  Az pedig az eredményeikből is kivehető, hogy bárki ellen képesek meglepetést okozni.

Minden egyéb kiderül szerdán 19:00-tól Kaposváron, a Rákóczi Stadionban!

Terveink szerint a mérkőzésről élő, szöveges tudósítással jelentkezünk!

Kategória: Nincs kategorizálva | A közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?