Bekő Balázs értékelője

Vezetőedzőnket kértem fel, hogy értékelje azt az időszakot, amit ő töltött el eddig a csapatunknál, Bekő Balázs pedig készségesen válaszolt.

Azt gondolom, hogy ott kell kezdenünk, hogy miként emlékszik vissza a felkérésére.

Jó kérdés! Igazából jött egy megkeresés Balmazújvárosból, aztán leültem beszélgetni a vezetőséggel, hogy mik az elképzelések Újvároson, és, hogy én mit tudnék ehhez hozzátenni. A vezetőség elmondta, hogy milyen edzőt, milyen embert keres, és rövid idő alatt dűlőre juottunk azzal kapcsolatban, hogy folytassuk együtt azt a munkát, ami elkezdődött Balmazújvárosban. 

Mi volt az első benyomása a városról, a csapatról, a közegről?

Szimpatikus “kisváros” ez a hely, nagyon családias az egész város légköre, ami nagyon pozitív számomra. Hallottam, tudtam Balmazújvárosról, és hamar kiderült, hogy azt kaptam, amit vártam, természetesen pozitív értelemben. A csapatot, a klubot pedig ismertem. Tudtam, hogy jók a körülmények, és az infrastruktúra is. Nem ért olyan meglepetés, ami negatív lett volna, hanem inkább pozitív dolgok értek folymaatosan mind a város kapcsán, mind pedig a csapat felől.

Az látható volt, hogy az elején folytatta azt a munkát, amit Horváth Ferenc elkezdett, aztán azonban jöttek a változtatások. Ennek az okát már számtalanszor átbeszéltük. Így utólag bejöttek ezek a dolgok, hasznosnak ítéli meg a változtatásokat?

Ott kezdeném, hogy így belecsöppenni egy csapat életébe szezon közben nagyon nehéz. Nem lehet ajtóstól rontani a házba. Próbáltam tartani az elődöm által elkezdett irányt, s ez egy darabig jól is működött, aztán valóban változtatnom kellett, de ez majd igazán már a téli felkészülés után lesz érzékelhető – mármint az új struktúránk.

A játék képe folyamatosan javult, egyre inkább az volt érezhető, hogy összeérik ez a csapat. Viszont a tabellán egyre lejjebb csúsztunk, s kieső helyen telelünk. Mi lehet ennek a kettősségnek az oka?

Húha, ez nem egyszerű! Szerintem annyira nem rossz ez az egész, mint amennyire rosszul néz ki most. Ha megnézzük például a védekezésünket, ott nagy probléma nincs. Két meccsen kaptunk sok gólt, a többin az átlag nem éri el az egyet, ami a kapott gólokat illeti, sőt. A másik oldalon viszont nagyon kevés gólt rúgtunk, s ez frusztráló lehet. Jó a védekezés, de nem tudunk gólokat lőni, így nem jönnek olyan mértékben az eredmények, ahogy kellene. Fogy az önbizalom, és az energia egy idő után, s ez hatással van az egész csapatra hosszú távon. A szezon nagyon tanulságos így mindent összeadva, megnézve, azonban változtatni továbbra is kell, hiszen így nem jó az irány. Egyenesúlyba kell hozni a dolgokat, és akkor nem lehet baj a tavasszal. Hogy miként eszközöljük majd ezt, kiderül a felkészülés során.

Ha már szóba hozta a tavaszt: mit vár a felkészüléstől és a tavasztól?

“Tiszta fejeket” szeretnék látni, és eltökélt arcokat. Mindenkinek tudnia kell, hogy mit miért csinál, és akkor bármire képesek lehetünk. Nem a játékunkkal van gond, és nem is azzal volt soha, hanem a kiegyensúlyozatlanság okozta a “vesztünket” (értem itt azt, hogy kieső helyen zártuk ezt a naptári évet), ez okozott gyakorlatilag minden problémát.

Mikor kezdődik a felkészülés, hogyan tovább?

A csapat január 7-én találkozik majd először, de egyénileg már az előtte való héten mindenkinek van dolga.

P.I.

Kategória: Nincs kategorizálva | A közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?