Laczkó János is értékelte az őszt

Asszisztensedzőnk, Laczkó János is készségesen vállalta, hogy értékeli azt az időszakot, amióta ők dolgoznak a csapattal.

Először is: honnan a kapcsolat Bekő Balázzsal?

Régóta ismerem Bekő Balázst, de az igazi munkakapcsolat az itt kezdődött Balmazújvároson vele.

Mit szólt annak idején a felkéréshez? Hogy emlékszik vissza rá?

Ahogy megismertem annak idején Bekő Balázst, mi már beszéltük,  ha esetleg jól alakul minden, akkor dolgozhatnánk együtt, így az ő részéről ez nem ért váratlanul. A klub részéről viszont meglepetés volt, hiszen nem számítottam arra, hogy egy NB I-et is megjárt, komoly, jól működő klubnál fogjuk elkezdeni a közös munkát.

Mi volt az első benyomása a városról, a csapatról, a közegről?

Szerethető, élhető város Balmazújváros, jól érzem magam itt. Kedves emberekkel van tele, akiket ráadásul érdekel is a futball. Annak pedig nagyon örülök, hogy a szó szoros értelmében lehet dolgozni is ennél a klubnál, hiszen minden feltétel adott ahhoz is akár, hogy szép sikereket érjünk el.

Ön asszisztensedző a csapatnál. Mi tulajdonképpen a konkrét feladata?

A vezetőedző adja ki nekem a napi munkát. Ez vonatkozik az edzésekre, de egyéb dolgokra is. Mindent átbeszélünk, amit csinálni kell egy-egy napon. A minden kollégámmal való kapcsolattartás is a feladataim közé tartozik, valamint a videóelemzések is az én feladatkörömbe tartoznak, de az ellenfél feltérképezése is. Ezeken kívül pedig figyelem a játékosok egyéni fejlődését is. Szóval sok apró, de fontos dologból áll össze az én munkaköröm.

Amikor Önök idekerültek, folytatták Horváth Ferenc és stábjának a munkáját, aztán jöttek a változtatások is. Hogyan értékelné az Önök által vitt időszakot?

Nagyon érdekes volt szezon közben átvenni ezt a csapatot. Először nyílván folytattuk az elődeink munkáját, ez természetes. Aztán az alakuló félben lévő csapatot próbáltuk mi is egyre jobbá alakítani. A korábbi játékstíluson változtattunk, ehhez kellett személyi változásokat eszközölnünk a pályán, más típusú feladatokat vetettünk be edzésen, szóval sok komponens alakult át. Aztán rendkívül fontos volt, hogy meg kellett ismerni a játékosokat ahhoz, hogy jöjjenek az eredmények, erre pedig így nem volt túl sok idő, de így is igyekeztünk a legjobbunkat nyújtani. Hosszú távú munkafolyamat közben vagyunk, hiszen sok a fiatal, de lelkesek, és nyagy fegyelemmel állnak a munkához. Sokszor látszódott az is az ösz folyamán, hogy ebben a bajnokságban nüanszokon múlhat egy-egy győzelem sorsa. Természetesen szerettünk volna több pontot gyűjteni, de ez már a múlt.

Mit vár a folytatásban: a felkészüléstől, a tavasztól?

A felkészülés során kemény, és hatékony munkát fogok várni. Tavasszal pedig a bajnokságban szeretnénk felfelé lépkedni a tabellán. Szeretném, ha a játékunk masszívabbá és karakteresebbé válna. Az ellenfeleink eddig sem néztek le minket, mindig kemény ellenfelek voltunk mindenki számára, és bízom benne, hogy ez a jövőben is így marad. A lehetőségek adottak, már “csak” ki kell ezeket használni. Mindig azt vallottam, és most is, hogy a kemény munka meg fogja hozni a gyümölcsét.

P.I.

Kategória: Nincs kategorizálva | A közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?