Bemutatkozik Toni Golem

Horvát vezetőedzőnk 1982. január 14-én született az akkor még Jugoszlávia területén található Split-ben.

Kezdjük ott, hogy játékoskorában védő volt és számos csapatban megfordult. Melyik volt a legjobb időszak abból az időből?

Egész pontosan középhátvéd volt a posztom. Három évet töltöttem a lengyel első osztályban, s számomra ez volt a legjobb időszak. Hat hónap után már csapatkapitány is lehettem a klubnál, és minden egyben volt ott. A Horvátországban eltöltött időszakban már sérülések hátráltattak, a bokámmal volt rengeteg gondom, s ez ketté is törte a további pályafutásomat.

Melyik volt a legszebb időszak az edzői pályája során?

Egyértelműen a Hajduk Split-nél töltött másodedzői időszak.. Ott születtem, s tizenegy évet töltöttem el ott. Számomra a Split a világ legjobb csapata, és minden álmom, hogy egyszer ott lehessek vezetőedző.

Hogy jött a balmazújvárosi felkérés?

Ante Batarelo-t régóta ismerem, és ő szólt, hogy lenne egy lehetőség edzősködni Magyarországon. Én pedig úgy voltam vele, hogy miért ne, próbáljuk meg! Aztán megkeresett a klub, s az első találkozástól fogva szimpatiikus volt minden Újvároson. Igazából tíz perc alatt meg is egyeztünk a vezetőséggel mindenben.

Mit tud a magyar futballról, vagy akár az Újvárosról?

Megmondom őszintén, hogy túl sok mindent nem tudtam. Viszont, mióta megszületett a megállapodás, megnéztem több meccset is, gyűjtötttem információkat. A szervezett védekezés egyből megtetszett például a csapatnál, az én elképzelésem pedig, hogy minél hamarabb támadni kell a kaput, amint lehetőség nyílik rá, és sok labdaszerzés kell az ellenfelek térfelén. Ha több dolgot összepréselünk, bármi megtörténhet.

Lehet még korai a kérdés. De mik az első benyomásai a csapatról, a klubról, a városról?

Eddig minden pozitív! Kezdem a várossal: szimpatikus, igazi kisvárosi hangulata van, nagyon tetszik. Folytatnám a klubbal: nagyon jól szervezett minden. Értem itt ezalatt, hogy külön edzőpálya van világítással, van két asszisztensedző, külön kapusedző, szóval minden körülmény adott a jó szerepléshez is akár.

Nehéz helyzetben veszi át az együttest, hiszen jelenleg kieső helyen áll a csapat. Mik a tervei a jövőt illetően?

Minden meccset meg kell nyerni! Ez a világon mindenhol így van, ha a sikeres futballról beszélünk. Kicsit kibontva pedig: tizenhét meccs van hátra, nem lesz egyszerű nyílván innen felállni, de optimistán állok a dolgokhoz. Ilyen profi körülmények között nincs más hátra, minthogy minél jobban kell teljesíteni, mindenkinek hozzá kell tenni a lehető legtöbbet a sikerességhez, és együtt megoldható minden.

P.I.

Kategória: Nincs kategorizálva | A közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?