Szécsi Gergő is értékelte az őszt

Mielőtt felpezsdülne újra az élet a Sporttéren, csapatkapitányunk, kapusunk, Szécsi Gergő is elmondta a véleményét az őszről, és előre is tekintettünk vele egy kicsit.

Újdonsült csapatkapitányunk vagy. Hogy jött a felkérés a csapatkapitányi posztra? Milyen érzés volt, hogy emlékszel vissza?

Ennek túl nagy története nem volt, az akkori vezetőedző (Horváth Ferenc) az első felkészülési meccs előtt még a nyáron odahívott magához és közölte, hogy én leszek a csapatkapitány azon a meccsen, ezután pedig “rajtam maradt”, s ezt követően az új vezetőedző (Bekő Balázs) is nekem szavazott bizalmat ennek a posztnak a betöltésére. Úgy gondolom, hogy bármilyen szintű csapatban, a csapatkapitányi poszt betöltése nagyon megtisztelő érzés, és feladat. Próbálom ezt olyan tisztességesen ellátni, ahogy az “elődeim” is tették.

Hogyan értékelnéd az őszt? Mi a véleményed az eddigi teljesítményünkről?

Ezt az őszt úgy jellemezném, hogy itt minden megtörtént, ami megtörténhet egy csapatnál. Arra gondolok, hogy sok új játékos érkezett a nyáron, ezután történt egy edzőváltás is, volt jobb sorozat, volt rosszabb, voltak nagy győzelmek és voltak fájó vereségek is. Emellett pedig úgy gondolom, hogy nagyon sok olyan meccs volt, ami máshogy is alakulhatott volna, ha egy kicsit jobban mellénk áll a szerencse, de nyilván erre nem lehet ráfogni mindent. Ez a kiesőhely – ahol állunk jelenleg – nem azt tükrözi, amit ez a csapat tud. Szerintem ebben az együttesben sokkal több van. Remélem a téli felkészülés során sikerül megfelelő erőt és önbizalmat gyűjteni ahhoz, hogy egy jó tavaszi szezont fussunk. S ne a bennmaradásért kelljen küzdenünk, hanem azért, hogy minél előrébb végezzünk a tabellán.

Ha már szóba hoztad a jövőt: mit vársz a felkészüléstől és a tavasztól?

Egy kemény felkészülést várok. Nyilván a vezetőedző jobban tudja, hogy mire van szüksége a csapatnak, de úgy gondolom, hogy azokat az elemeket fogjuk gyakorolni, amivel hatékonyabb lehet a csapat a jövőben, akár már a nagyon közeli jövőben. Szerintem a másodosztályra még inkább igaz az, hogy a tavaszi szezon során, a csapatok sokkal keményebb tempót diktálnak, mint bárhol. Ahogy már fentebb is említettem: a csapattól pedig azt várom, hogy induljunk el felfelé a tabellán, és minél előrébb végezzünk, mivel ez a gárda nem arra hivatott, hogy a kiesésért harcoljon.

P.I.

Kategória: Nincs kategorizálva | A közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?