“…El kell kerülnünk a kiesőzónából…”

Megújul egy állandó rovatunk! Mostantól minden szombaton Ante Batarelo, és Laczkó János másodedzőink felváltva mondják el véleményüket. Ezen a héten Laczkó János beszélt a gyirmóti vereségről, a heti munkáról, és a ránk váró mérkőzésről.

Kezdjük a vasárnappal. Hogy emlékszik vissza a gyirmóti felemás meccsre?

Az első félidőben az ellenféltől azt kaptuk, amit vártunk. Mi igyekeztünk a saját játékunkat játszani, de ebben a Gyirmót nem igazán volt partner, így váltanunk kellett. Sem védekezésben, sem támadásban nem tudtunk a mi arcunkat mutatni így. Viszont arányaiban nézve az első félidő még inkább volt a szemnek tetszetős, mint a második. A szünet után sokat hibáztunk. Olyan szituációkból kaptunk gólokat, melyekre készültünk, pontrúgásokból. Játékban azonban a második etapra sem javultunk fel, ekkorra különbség viszont szerintem nincs a két csapat között.

Hogy zajlott így a heti munka?

A vereség ellenére folytatni kell a munkát, nem szabad feladni, vagy megállni, nem dőlt össze a világ. Elemeztünk, értékeltünk, és készültünk a Kazincbarcika elleni összecsapásra. Nagyon fontos, hogy hazai környezetben szépen mutatkozzunk be vasárnap. Lehet beszélni arról is, hogy nyomás van most rajtunk, de nincs mese, annak kell a szemek előtt lebegnie, hogy el kell kerülnünk a kiesőzónából. Ehhez pontokat kell gyűjtenünk!

Arról beszéltünk a felkészülés során, hogy nem nagyon lövünk gólokat. Van már erre ellenszer?

Van: be kell lőni a helyzeteket! Fel kell vállalni egy olyan bátor játékot, ami nem kockázatos, de elszánt, és előre visz. Labdát kell szerezni, ziccerig vinni egy-egy akciót, vagy távolról lőni, de kaput kell találni, abból lesz ugyanis a gól. 

Vasárnap az első idei hazai meccs következik. Mit vár a Kazincbarcika elleni találkozótól?

A hazai meccseknél azt látni kell, hogy minden mérkőzés sorsdöntő. Hazai pályán a lelkes szurkolóink segítségével nincs más lehetőség, mint a győzelem. Jó csapat a Barcika, nehéz meccs vár ránk, de bízom benne, hogy bátran, és hittel fogunk játszani, és akkor itthon tarthatjuk a három pontot.

A gyirmóti vereségből kifolyólag lehetnek-e személyi változások a keretben?

Ha vereség, ha nem, megvan a keretünk, van variációs lehetőség. Nyilván egy vereség után ez még inkább ott lebeg a levegőben. A változtatás az leginkább a következő ellenféltől, és az edzéseken mutatott teljesítményektől függ. Meglátjuk!

P.I.

Kategória: Nincs kategorizálva | A közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?