Változás a jegyvásárlásban!

A Magyar Labdarúgó Szövetség a 2019. január 16-ai ülésén a kényelmesebb, gyorsabb jegyvásárlással kapcsolatban hozott döntést.

Az MLSZ Elnöksége 2019. január 16-i ülésén, a Sportról szóló törvény tavaly év végi módosításaival összhangban, a jegyértékesítési- és beléptetési szabályok módosításáról hozott döntést, amellyel összefüggésben az alábbi tájékoztatás olvasható.

Az Elnökség döntése értelmében az MLSZ a beléptető rendszer alkalmazása, a névre szóló bérlet- és belépőjegy értékesítés, a klubkártya használata, valamint a szurkolók azonosítása tekintetében a jogszabályban meghatározott rendelkezéseken túlmenő előírásokat törli a belső szabályzatokból. Ennek megfelelően a rendező sportszervezetet a jövőben a jogszabályi kötelezettségek terhelik és a jogszabályban előírt jogok illetik meg, amelyek lényeges elemei az alábbiak:

Labdarúgás sportágban kötelező a nézők egyedi azonosítását lehetővé tevő beléptető-rendszert és névre szóló jegyértékesítést alkalmazni az alábbi esetekben:

  1. Kiemelt biztonsági kockázatú sportrendezvény esetén, valamint a Minősítő Bizottság javaslata alapján az ORFK egyedi döntése szerint a fokozott biztonsági kockázatú sportrendezvény esetében [1];
  2. Amennyiben az MLSZ Fegyelmi Bizottsága a sportszervezettel szemben sportfegyelmi büntetésként névre szóló jegyértékesítés kötelező alkalmazását szabja ki [2];

Minden más esetben a sportszervezet saját hatáskörben dönt a nézők egyedi azonosítását lehetővé tevő beléptető rendszer alkalmazásáról, a névre szóló jegyértékesítésről és a klubkártya használatáról.

Az MLSZ ezzel a döntésével lehetővé teszi a klubok számára, hogy a mérkőzések túlnyomó részében lényegesen gyorsabbá és kényelmesebbé tegyék a jegyvásárlást. Az új helyzetben a klubok széles döntési jogkörrel rendelkeznek, és testre szabottan alakíthatják az értékesítés és beléptetés rendszerét.

Klubunk úgy döntött, hogy a nem minősített és normál kockázatú mérkőzéseken NEM kívánja alkalmazni a névre szóló jegyértékesítést. Ezzel egyhangúan a szurkolói kártya sem kötelező.

Minden további információ megtalálható a jegyinformációk/jegyvásárlás menüpont alatt.

[1] Sportról szóló trv. 72.§ (1)

[2] Sportról szóló trv, 13.§ (3) c., Sportrendezvények biztonságáról szóló Korm. rend. 18.§ (b).

Kategória: Nincs kategorizálva | A közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?