Egyik erényünk a motiváltság

Laczkó János asszisztensedzőnk értékelte a hétközi ikszet, beszélt a motivációkról, és a Monor is szóba került természetesen.

Értékes a döntetlen a ZTE ellen?

Jó mérkőzést játszottunk az NB II második helyezettje ellen. A meccs képe alapján azt gondolom, hogy igazságos döntetlen született. Egyértelműen partnerei voltunk a Zala megyeieknek. Nem látszódott a tabellán megmutatkozó különbség. Lehetett volna talán ebben a mérkőzésben több is, de az egy pontot mindenképpen megérdemeltük, s ez abszolút értékes egy pont igen.

Volt a mérkőzésen egy kiállítás a mieinknél. Mi jár ilyenkor egy asszisztensedző fejében?

Abban a pillanatban mindig az jut az ember eszébe, hogy miként lehetne stabilizálni a csapatát, hiszen emberhátrányban van. Az is eszembe jutott, hogy miként lehetne ennek ellenére is kihozni a maximumot a mérkőzésből, legyen ez akár a győzelem is. 

Vasárnap játszunk a Monor ellen. Mit vár a találkozótól?

Ez a mérkőzés azért lesz nehéz, mert a játékuk a tabellán elfoglalt helyüktől függetlenül masszív. Sőt, nincs rajtuk semmiféle nyomás, nyugodtan tudnak focizni. Kiszámíthatatlan a játékuk, de bízom benne, hogy mi tudjuk majd a saját játékunkat ráerőltetni a Monorra. Ha ehhez párosul az eddigi hozzáállásunk, akkor lehet bízni a győzelemben.

Hogy lehet egy ilyen mérkőzésre feltüzelni a játékosokat?

Minden játékosnak minden meccs már alapból is motivációt kell, hogy jelentsen! Az NB II-ben profi játékosok vannak, akik minden mérkőzésen bizonyítani szeretnének. Ha ezen kívül kell plusz motiváció, akkor el kell gondolkodni bizonyos dolgokon. Hál’Istennek ezzel a mi csapatunknál nincs gond. Mindenki tudja, hogy van még feladat, van mit csinálni, nincs még vége ugyanis a bajnokságnak.

P.I.

Kategória: Nincs kategorizálva | A közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?