Koncentráció, taktikai fegyelem, na meg gól – ennyi?!

Vezetőedzőnk, Toni Golem ezúttal beszélt vereségről, okokról, jövőről, elképzelésekről.

Megint uraltunk egy mérkőzést, de megint vereség lett a vége.

Én is így láttam, sőt szerintem mindenki, aki kint volt a nyíregyházi stadionban. Újra, és újra ugyanaz a helyzet tér vissza, amit nem is értek, hogy miért. Kontrolláltuk ezt az összecsapást is, majd megint egy pontrúgásból, egy figyelmetlenségből gólt kaptunk. Ez a koncentrációnak, valamint a taktikai fegyelemnek a hiányát mutatja. Ezekből így nem is következhetett más, csak vereség.

Az utóbbi vereségeink döntő többsége ezek miatt végződött úgy, ahogy. Mi lehet a megoldás ezekre a visszatérő problémákra?

A koncentrációkészség szerintem nem tanítható, és nem tanulható, ez vagy van, vagy nincs egy-egy adott embernél. Ez egy képesség, ami fejleszthető, de tanulni ilyet, ezt nem lehet sajnos. Például a mérkőzések utolsó harmadát tudnám megemlíteni, ahol kijön az, hogy valakinek van-e ilyen képessége a gól lövések tekintetében, nekünk ez alapján úgy tűnik, hogy nincs.

Szerdán újabb mérkőzés vár ránk. Hogy lehet kijönni a nyíregyházi vereségből, vagy ebből az egész vereségszériából minél előbb a csapatnak?

Negatívspirálban vagyunk. Minden egyes mérkőzésünkön dominálunk, mi irányítjuk a találkozót. Egy baj van, de az nagy probléma: nem tudunk gólt lőni. Azt pedig tudjuk, hogy anélkül nem lehet mérkőzést nyerni. Bízom abban, hogy ez meg tud változni már szerdára, s, ha igen, én biztos vagyok benne, hogy kikerülünk ebből a negatív szériából, kijövünk ebből a nehéz helyzetből, amiben vagyunk.

Milyen változásra gondol? Mi lehet az a plusz szerdára, ami kell a győzelmünkhöz?

Őszintén még nem tudom, tanácstalan vagyok. Azon leszek, hogy szerdára meglegyen, s győzzünk. Egy biztos: több gólt kell rúgnunk, mint amennyit a Kaposvár rúg majd. Ezt így persze könnyű mondani, meg egyértelműnek hangzik, de ennyi lenne a futball, mármint, ami az eredményességet illeti.

P.I.

Kategória: Nincs kategorizálva | A közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?