RIPORT: Verpecz István

Ezen a héten kapusunk, Verpecz István az interjúalanyunk. Beszélgettünk a győri mérkőzésről, tizenegyesekről, érzésekről, valamint a Békéscsaba elleni meccsről is.

Hogy emlékszel vissza az ETO elleni összecsapásra?

Úgy érzem, hogy megint adtunk az ellenfélnek egy félidőnyi előnyt! A mi hibáinkból éltek, és azokat pedig könyörtelenül ki is használták. Kétségtelen, hogy ezen felül is volt lehetőségük, valamint kihagytak egy büntetőt is, de azt gondolom, ahogy a második félidőben játszottunk, és nyomást helyeztünk rájuk, na ezt kellene még annyival kiegészítenünk, hogy végre lövünk gólt, gólokat is, és akkor nem lenne, nem lesz baj. Pozitívan kell a jövőbe tekinteni! Csak együtt vagyunk képesek a jobb eredményre, de együtt bármi sikerülhet.

Említetted a büntetőt. Elég sokszor fújnak ránk tizenegyest, onnan hátulról nézve, szerinted ennek mi lehet az oka?

Ezt nagyon nehéz megmondani. De ha őszinte akarok lenni, azt tisztázni kell, hogy szerintem jogos volt mindegyik. Kétszer szinte már csak velem álltak szemben az ellenfelek, és akkor állítottuk meg szabálytalanul őket. Ez benne van a futballban! Reméljük, hogy be is fejeződött ez a sorozat, és most fordul a tendencia.

Mit érzel egy-egy ilyen büntető előtt?

A Csákvár ellen például megzavart az, hogy az ellenfél játékosa az utolsó pillanatban megtorpant, így én el is mozdultam, aztán ő pedig nyilván a másik sarkot választotta végül – okosan rúgta, azt hozzá kell tenni. A legutóbb a Győr ellen pedig éreztem, hogy hova fogja rúgni a játékos, és ha beljebb jött volna a lövése, akkor valószínűleg ki is védem. Kapufa lett mint tudjuk, utána pedig hál’Istennek jól blokkoltak a védőink.

Húsvétvasárnap érkezik hozzánk a Békéscsaba. Mit vársz a meccstől?

Vereség után érkeznek hozzánk, biztos, hogy fel lesznek tüzelve, ki akarják javítani a múlt heti kisiklásukat. Nehéz meccs lesz, az biztos, hiszen vannak gyors játékosaik, akik ráadásul remek rúgótechnikával is rendelkeznek. De mindenre fel kell készülnünk! Természetesen kielemezzük őket is alaposan, mint ahogyan azt idáig is tettük a többi ellenfélnél is. Biztosan nem fog minket meglepetés érni így. A lényeg az lesz, hogy mennyire tudjuk azt megvalósítani, amit megbeszélünk, valószínűleg ezen fog múlni. De természetesen azt várom, hogy bármi áron, de megnyerjük a találkozót.

P.I.

Kategória: Nincs kategorizálva | A közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?