A fókusz saját magunkon lesz

Ante Batarelo asszisztensedzőnkkel beszéltem a tiszakécskei győzelemről, a heti munkáról, valamint a bennmaradási esélyeinkről is.

Uraltuk a meccset Tiszakécskén, és végre győztünk. Hogy látta a mérkőzést?

Mindig nehéz egy olyan csapat ellen játszani, amely tíz emberrel védekezik, ráadásul húsz és negyven méter között a pályán. Természetesen egy ennyire védekező szellemben futballozó csapat ellen gólt szerezni sem könnyű. Meg is látszott, hiszen csak az utolsó pillanatban sikerült betalálnunk, az viszont három pontot ért, nagyon fontos győzelem volt ez. Összességében jobbak voltunk, megérdemeltük a győzelmet.

Hosszú idő után lőttünk gólt, s megvan így annak a drámája, vagy, ha úgy tetszik a romantikája, hogy a 93. percben szerzünk egyet. Mit érzett akkor?

Már nagyon nehéz volt a nyomás, ami a gólhiány miatt ránk nehezedett, akkor valószínűleg mindannyiunkról ez szakadt le. Nagyszerű érzés volt, szavakkal nem is igen lehet kifejezni. 

Egyszerűbb, nyugodtabb volt így a heti munka egy győztes meccs után?

Abszolút nem! Még nincs meg a célunk, a bennmaradás, majd, ha az fixen meglesz, akkor nyugodhatunk meg. Készülünk tovább, mind a két hátralévő mérkőzésünket meg szeretnénk nyerni, küzdünk a célunkért, csináljuk a dolgunkat.

Ha a hétvégén győzünk, és a Cegléd nem nyer, akkor megvan a bennmaradás.

Ez igaz, de ez csak elmondva egyszerű. Magunkra kell koncentrálnunk csak, nem kell mással foglalkoznunk most. Meg kell nyerjük a meccsünket, és majd utána nézegethetjük, hogy mások mit játszottak. Nyilván a Cegléd is győzelmi szándékkal áll ki a Vasas ellen, vasárnap este már lehet, hogy okosabbak leszünk.

Meccs közben akkor nem is figyelik majd a ceglédi összecsapás alakulását?

Nem, semmi sem veheti el a figyelmünket a saját dolgunkról, és arról, hogy megszerezzük a három pontot Budafokon. Persze érdekel, hogy mit játszik a Cegléd, de ez csak másodlagos most.

P.I.

Kategória: Nincs kategorizálva | A közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?