Csak van tét?!

Vezetőedzőnk Toni Golem beszélt a budafoki győzelemről, érzésekről, motivációkról, fiatalokról.

Először is, hogyan értékelné a Budafok elleni kétgólos győzelmet?

Az az igazság, hogy a játékunkban abszolút semmi változás nem volt az előző meccsekhez képest. Ugyanabban a stílusban játszottunk, és ugyanolyan agresszívan. Ismét uraltuk a mérkőzést, sokat lőttünk kapura, s ezekből most legalább gólok is születtek. Ennyit jelent, ha bemegy egy-egy helyzet. Örülök a győzelmünknek, hiszen így sikerült bennmaradnunk.

Utoljára a Vasasnak lőttünk két gólt, ráadásul akkor is már az első félidőben. De akkor végül kikaptunk. Eszébe jutott ez vasárnap?

Természetesen eszembe jutott. Olyannyira, hogy a játékosokat is figyelmeztettem arra, hogy nehogy megtörténjen ugyanaz, koncentráljunk. A Bajnokok Ligájában is látszódott az, hogy a mérkőzés mindig addig tart, míg a játékvezető le nem fújja.

Most már beszélhetünk róla, mi rántott ki minket a negatív szériából igazán?

Leginkább a kemény munka. Az, hogy nem adtuk fel, mentünk a megkezdett úton. Mindenkinek megvolt a hite ehhez az egészhez. Minidig uraltuk a mérkőzéseinket játékban, egyszer be kellett érnie ennek a sok beletett erőnek. Ezt tudtuk, küzdöttünk, s csapatként mentünk előre. A foci értelme, és jelen esetben a siker titka – mint tudjuk – a gólszerzés.

A Vác ellen mi lesz a cél, mi fogja adni a motivációt?

Profi futballistákról beszélünk, akik ebből élnek, ezzel keresik a pénzüket. A klubért kell menniük akkor is, ha már igazi tétje nincs a mérkőzésnek, ráadásul ez az utolsó hazai mérkőzésünk, a szurkolóinktól is szépen szeretnénk búcsúzni. Ennél több szerintem nem is kell!

Lesz-e változtatás az utolsó meccsre, kap-e játéklehetőséget, aki eddig kevesebbet, vagy akár fiatalok pályára lépnek-e majd vasárnap?

A lehetőséget mindig az kapja meg elsősorban, aki megérdemli. Rövid a csapatunk, nem igazán van lehetőségünk arra, hogy most tömegével kipróbáljunk fiatal játékosokat. A jövőben egyébként ez az egyik fő dolog, amin változtatni szeretnék, több fiatal labdarúgó is szerephez juthasson a csapatban.

P.I.

Kategória: Nincs kategorizálva | A közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?