“Ez az életem!”

Az utolsó mérkőzésünk előtt asszisztensedzőink közül ezúttal Laczkó János a riportalany. Beszélgettünk a bennmaradásról, az öröméről, de persze a Vácról is.

2-0-ra győztünk Budafokon, és bennmaradtunk. Hogy emlékszik vissza a mérkőzésre?

A mérkőzésen, amit elterveztünk, azt csináltuk. Ez azonban nem feltétlenül lehetett meglepő, hiszen már régóta a saját játékunkat “erőltetjük” az ellenfeleinkre. Ismét kontroll alatt tartottuk a meccset, s most ráadásul az összecsapás kritikus pontjaiban mi jöttünk ki győztesen, ennek köszönhetjük a győzelmünket. Ez volt a kulcsa annak, hogy gyakorlatilag sima győzelmet arattunk végül. Az pedig nagyon fontos, hogy bennmaradtunk, ugyanis elértük a célunkat így.

Ki tudta-e engedni a gőzt a meccs után, a bennmaradás miatt? Vagy kérdezhetném úgyis, hogy hogy ünnepel(t) Laczkó János?

Nem lett még kiengedve a gőz, hiszen még hátra van egy mérkőzés, vagyis van feladat még. Szeretnénk szépen búcsúzni a szurkolóinktól hazai pályán. Majd aztán lehet talán egy picit gőzt kiengedni, az már más kérdés, hogy nem vagyok ez az ellazulós típus. Mindig a következő feladatra koncentrálok, az pedig jön sorba. Számomra a futballal foglalkozni nem nyűg, nem kell “belőle” pihenőre mennem, hisz ez az életem.

Mi zajlott a héten? Mi volt a fő cél?

A bennmaradást bebiztosítottuk, de azért ez közel sem kell, hogy mondjuk akkora lazultságot eredményezzen, mint például, ha valaki bajnokságot nyer. Persze pozitív dolog, pozitív érzés ez így, de nincs vége még a bajnokságnak. Remélem vasárnap telt ház lesz a Sporttéren, és le tudunk győzni a szurkolók segítségével egy jó Vácot. Ha így lesz, akkor azt gondolom, hogy mindenki jó szájízzel mehet talán el a szünetre, s kezdődhet majd egy új fejezet.

Mi kell ahhoz, hogy egy – ahogy Ön fogalmazott – jó Vácot legyőzzünk?

Fel kell belőlük készülni tisztességesen, mi ezt meg is tettük. Nagyon jó csapat ellen kell pályára lépnünk, de ha mindent megteszünk majd a győzelemért, akkor szerintem a szurkolók segítségével meglehet a három pont. Elszántság, jó futómennyiség, és agresszió, ezek dönthetnek majd. Illetve a kulcspillanatokban olyan döntéseket kell hoznunk, amelyek által felénk billenhet a mérleg nyelve.

P.I.

 

Kategória: Nincs kategorizálva | A közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?